Desplegar menú lateral
03/02/2023

L’IRTA es troba amb agents de Barcelona i rodalies per recollir les seves necessitats i inquietuds de recerca i innovació

Es tracta de la primera Taula Institucional en aquest territori, que fins ara a l’IRTA a celebrat a Lleida i Pirineus, les Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i en les comarques gironines

Representants de l’IRTA es van reunir el 2 de febrer al Parc Agrari del Baix Llobregat amb la Diputació de Barcelona i alcaldes de diversos municipis de la regió per compartir i posar en marxa iniciatives i estratègies conjuntes de recerca i innovació. Ho van fer en la primera Taula institucional de l’IRTA a Barcelona, un format que fa anys que se celebra en altres territoris de Catalunya.

En la trobada, el director general, Josep Usall i Rodié, i Rosa Altisent, gestora de l’Àrea de Producció Vegetal, van presentar l’IRTA i van explicar els projectes que ha portat o té en curs a la província de Barcelona durant el 2022 per fer més competitiu el sector agroalimentari. També va ser l’ocasió per escoltar les necessitats del territori, a través dels seus alcaldes i alcaldesses, i diversos representants institucionals.

Entre d’altres temes, es van tractar reptes com el tractament de la plaga del bernat marbrejat, la millora dels sòls, la potenciació de la fauna auxiliar, la formació i transferència per a la millora dels olis del Parc Rural de Montserrat, o la possible valorització de la carn de senglar.

Tal com va afirmar el director general: «Aquesta trobada ens permetrà orientar de cara a l’any 2023 aquelles activitats de recerca i coneixement aquí al territori que puguin ser més útils».

A més de diversos membres de l’IRTA, a la trobada hi van assistir Francesc Alemany, alcalde de Palafolls i president de l’EABT; Jesús Miguel Juárez Tamayo, alcalde de Santa Margarida de Montbui; Sonsoles Letang Jiménez de Anta, consellera del Consell Comarcal del Moianès; Pere Medina Serrahima, alcalde de Brull; Carles Ruiz Novella, alcalde de Viladecans; Anselmo Sánchez, tinent d’alcalde Espai Públic Ajuntament de Viladecans; Ignasi Martínez, alcalde Ajuntament de Tagamanent; José Antonio Ricis Saavedra, regidor delegat de Verd Urbà, Espai Agrari i Forestal, Ajuntament de Mataró; Aleix Freixa Ferrer, regidor de món rural de l’Ajuntament de Palafolls; Rosa Mª Fernández Labella, segona tinent alcalde de Gavà; i Jesús Calderer, alcalde de Cercs.