Desplegar menú lateral
07/06/2024

L’IRTA-CReSA celebra unes jornades demostratives de la nova Plataforma de Bioimatge

El Centre de Recerca en Sanitat Animal de l’IRTA ha celebrat unes jornades demostratives de la seva Plataforma de Bioimatge, amb l’assistència d’investigadors de diversos centres de referència com l’Hospital Clínic, l’IrsiCaixa, el Centre de Recerca en Agrigenòmica, la Universitat de Barcelona i l’ Institut de Recerca Germans Trias i Pujol. També s’ha realitzat una sessió interna dedicada al personal tècnic i investigador del CReSA. 

Aquestes jornades han tingut com a objectiu donar a conèixer les característiques i el potencial d’aquesta nova plataforma, situada en un entorn d’alta biocontenció (NBS3), que permet realitzar estudis avançats de malalties infeccioses sota estrictes protocols de seguretat. La plataforma està equipada amb un sistema d’imatge de cèl·lules vives d’alt rendiment (IncuCyte SX5), així com un microscopi confocal combinat amb tecnologia light-sheet per a imatge de cèl·lules vives (Leica Stellaris 8). 

Segons Joan Repullés, responsable de la Plataforma de Bioimatge de l’IRTA-CReSA, “Aquestes jornades han permès donar a conèixer a la comunitat investigadora el singular potencial de la Plataforma de Bioimatge a l’hora d’estudiar processos biològics que involucrin agents infecciosos de nivell de risc 3. A més, l’aforament reduït de les visites ha propiciat un ambient distès i proper per abordar l’encaix dels serveis oferts en els diferents projectes dels assistents.” 

La nova plataforma s’ofereix com a servei a grups de recerca nacionals o internacionals que ho requereixin i «permetrà estrènyer les relacions existents amb grups de recerca biomèdica, així com crear noves sinèrgies amb equips que treballin amb patògens altament perillosos» comenta Natàlia Majó, cap del Programa de Sanitat animal de l’IRTA.