Desplegar menú lateral
03/09/2019

L’IRTA col·labora en la formació del futur panel de tast d’oli d’oliva a la Xina

La setmana passada, del 26 al 30 d’agost, va tenir lloc un curs introductori de tast doli d’oliva a Hangzhou, província de Zhejiang (Xina), organitzat conjuntament per l’IRTA i la Zhejiang Academy of Agricultural Sciences (ZAAS).

El Dr. Agustí Romero, especialista en olivicultura i elaiotècnica de l’IRTA, va participar com a instructor, de cara a formar un selecte grup inicial de futurs tastadors d’oli d’oliva, per a que guanyin experiència i rendiment en tast d’oli d’oliva.

El curs va atreure 35 participants de companyies d’oli d’oliva i instituts de recerca de diverses zones de la Xina, i es van tastar més de 60 mostres i referències d’oli. Les sessions es van combinar amb xerrades curtes per explicar les diferents línies de recerca de l’IRTA en olivicultura i qualitat d’olis.

El Dr. Agustí Romero durant la formació

La intenció és establir la base per a seleccionar els millors tastadors per a construir un panel oficial xinés de tast d’oli d’oliva que pugui ser certificat pel International Olive Council (IOC) en el futur. Aquesta acció es desenvolupa en el marc de la relació existent entre l’IRTA i el ZAAS.

L’increment de les importacions d’olis d’oliva a la Xina ha animat a alguns grups d’interès del país per a adquirir eines pròpies per a avaluar la qualitat en el destí.

Per això, l’Institut d’estàndards de qualitat i assaig de productes agroalimentaris del ZAAS, en col·laboració amb l’IRTA, va organitzar aquest curs amb un programa de 5 dies d’entrenament i introducció a l’oli d’oliva, on es van abordar no solament continguts relacionats amb el tast, si no també d’altres que influeixen en les característiques finals de l’oli com són els aspectes varietals, d’agronomia, postcollita o els processos d’extracció.

L’objectiu de preparar als futurs experts de tast a la Xina és, a més, complementari a una important tasca d’informació, educació i conscienciació dels consumidors, xefs i divulgadors sobre l’oli d’oliva.

L’IRTA i PRODECA, ambdues institucions del Departament d’agricultura de la Generalitat de Catalunya treballaran en diverses accions els propers mesos recolzant al sector per a guanyar visibilitat i reforçar l’excel·lència dels productes catalans al país asiàtic i afavorir així el consum i les exportacions d’olis catalans de qualitat.

Etiquetes: