Desplegar menú lateral
03/04/2018

La tecnologia aplicada a les explotacions ramaderes protagonitza Livestock Forum 2018

El nou saló posa l’accent en la innovació per a la millora de la salut i el benestar animal

La primera edició de Livestock Fòrum, que tindrà lloc del 8 a l’11 de maig al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, ​​donarà a conèixer els últims avenços tècnics que es poden aplicar a les granges per millorar la salut i el benestar animal. L’objectiu és augmentar el grau de qualitat de la producció ramadera i assegurar així el subministrament de proteïna d’origen animal. 

El nou saló de Fira de Barcelona dedicat a la salut animal acollirà també un congrés en el qual, amb la col·laboració de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, s’abordarà la manera més eficaç de prevenir, controlar i erradicar malalties amb un menor ús d’antibiòtics.

El saló també acollirà diverses sessions tècniques organitzades per importants associacions sectorials com, per exemple, les Jornades Professionals d’Avicultura de la Reial Escola d’Avicultura. Aquestes jornades tindran lloc els dies 9 i 10 de maig amb l’objectiu de descobrir nou talent en aquest àmbit, propiciar el networking professional, debatre sobre l’estat d’aquesta activitat i preveure noves tendències. També els dies 9 i 10 de maig, la Federació Espanyola Empresarial d’Aditius i Premescles per la Salut i la Nutrició Animal (ADIPREM) organitzarà la seva Assamblea General de Socis i Sessió Tècnica.

El director de Livestock Fòrum, Manel Rubio, explica que “després de les jornades de 2016 i 2017, el 2018 comptem amb un saló que té el suport del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i de la Comissió Europea així com de les associacions més representatives dels sectors porcí o boví com la Interprofessional Agroalimentària del porcí de Capa Blanca (Interporc) o l’Associació Espanyola de Productors de boví de Carn (Asoprovac), entre d’altres, en una primera edició que pretén donar a conèixer com la innovació aplicada a les explotacions ramaderes és fonamental per a una millor producció animal”.

Livestock Fòrum insistirà en la necessitat de l’aplicació del concepte ‘One health’, una estratègia global que inclou la salut humana, la sanitat animal i el medi ambient en què participen organismes oficials i professionals dels sectors implicats amb l’objectiu de produir aliments sans i segurs d’origen animal destinats al consum humà.

La primera edició de Livestock Fòrum se celebrarà de manera simultània amb Hispack, el saló de l’embalatge, i amb Food Tech Barcelona, ​​el saló de tecnologies per a l’alimentació i ocuparà la intersecció dels pavellons 4 i 5 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Compra la teva entrada.