Desplegar menú lateral
23/07/2018

La jornada IRTA de referència sobre el cultiu de l’arròs celebra els 25 anys al costat del sector

  • La jornada s’ha consolidat com un referent del sector de l’arròs a tot l’estat espanyol
  • En aquesta 25a edició hi haurà estands de diverses empreses que mostraran les últimes novetats en maquinària agrícola

Dijous 30 d’agost se celebren els 25 anys de la Jornada de campde l’arròs. Aquest esdeveniment està considerat per el DARP com la jornada de referencia del cultiu de l’arròs. Aquesta jornada va néixer a Amposta l’any 1993 i ha anat evolucionant fins a convertir-se en un punt de trobada i de referència pels arrossers i tècnics del sector agrícola. L’objectiu d’aquesta activitat de transferència tecnològica és presentar els resultats i les novetats més rellevants de la recerca que es realitza en l’arròs. Així doncs, els investigadors de l’IRTA experts en aquest cultiu mostren els resultats dels diferents assaigs que es realitzen en temes com la sembra en sec, la gestió de l’aigua o la fertilització, i que es desenvolupen a les parcel·les de l’Estació Experimental de l’Ebre.

Per primera vegada, en aquesta 25a edició hi haurà estands de diverses empreses que mostraran les últimes novetats en maquinària agrícola d’aquest cultiu. A més hi participaran empreses del sector mitjançant  vitrines tecnològiques adaptades a les necessitats del sector i es fomentarà l’aportació de solucions per a una indústria agroalimentària més eficient, productiva, innovadora i sostenible. 

En aquesta edició, es pretén augmentar el nombre d’assistents i així afavorir la consolidació d’aquesta jornada amb l’IRTA com aliat estratègic del sector. D’altra banda, el pla de futur és fer una jornada bianual per a aconseguir que l’acte adopti un caràcter més internacional i esdevingui una referència també a nivell europeu. L’objectiu de l’IRTA és contribuir amb solucions per a què el sector pugui donar resposta a les necessitats i oportunitats, presents i futures, de la indústria agroalimentària, amb un focus centrat en els consumidors i en unes condicions de sostenibilitat en l’ús dels recursos.

Per a més informació, consulta el programa de la jornada.