Desplegar menú lateral
03/07/2018

La investigadora Llilianne Ganges assessorarà en Pesta Porcina Clàssica a les autoritats competents de Xina

El Laboratori Nacional de Referència per a la Pesta Porcina Clàssica (PPC) de Xina, també considerat com a Laboratori de Referència de l’OIE , ha creat un Comitè Acadèmic per potenciar la investigació i el control de la PPC a la Xina. La Dra. Llilianne Ganges, investigadora de l’IRTA-CReSA, experta de l’OIE en PPC, ha estat nomenada consultora d’aquest Comitè Acadèmic de la Xina.

El passat 14 de juny de 2018 es va celebrar el Primer Simposi Acadèmic sobre Malaltïes Porcines a la Universitat de Rongchang, Xina. En aquest acte també es va consolidar oficialment el Comitè Acadèmic per potenciar la investigació i el control de la PPC a Xina, en el que la Dra. Ganges va ser nomenada assessora per un període de tres anys, començant el juny de 2018.

Les principals responsabilitats d’aquest Comitè Acadèmic són:

– Proporcionar consultes i recomanacions per al desenvolupament de la investigació i vigilància epidemiològica de la PPC a Xina.

– Donar consells i recomanacions per al control de la PPC en aquest país.

– Proporcionar assistència tècnica en investigació i desenvolupament de noves vacunes.

– Assessorament i consultes per a la detecció del virus de la pesta porcina clàssica en porcs senglars d’aquest país.

– Proporcionar assessorament tècnic i directrius pel desenvolupament del sistema d’eradicació de la pesta porcina clàssica a la Xina i participació en les activitats de xarxes que puguin establir-se entre diferents laboratoris