Desplegar menú lateral
29/09/2020

La gala dels premis Porc d’Or 2020 s’emetrà en directe amb un nou format virtual

Vídeo promocional de la gala 2020 dels Premis Porc d’Or

· El proper 27 de novembre el porcí ibèric i el de capa blanca celebraran junts per primera vegada la seva gran festa anual a través del web www.premiosporcdor.com.

· Un dels plats forts serà la I Fira Fira Virtual Porc d’Or, en què es podran visitar prop de 70 estands d’organitzadors i patrocinadors, amb assistents virtuals, vídeos i material digital dels seus productes i serveis, i fins i tot reunions amb els equips comercials en plataformes de videoconferències.

La tradicional gala anual de lliurament dels Premis Per d’Or, organitzats per l’IRTA i Zoetis, se celebrarà aquest any d’una manera diferent: el proper 27 de novembre es podrà seguir en directe a través del web www.premiosporcdor.com. Un reflex de la tenacitat i la capacitat d’innovació de les empreses i professionals que conformen a el sector, i que segueix les recomanacions sanitàries actuals.

Gràcies a les noves tecnologies es podrà mantenir l’emoció i la diversió d’aquest esdeveniment, que cada any reuneix més de 1.000 professionals del sector porcí de capa blanca i a més de 450 professionals relacionats amb l’ibèric. Ja fa 26 anys de la primera edició dels premis Porc d’Or a l’excel·lència en la producció porcina de porc blanc, 3 anys en el cas dels seus germans menors, els Premis Porc d’Or Ibèric. Des de llavors, centenars d’empreses i granges de porcí han estat reconegudes amb el lliurament d’aquests guardons per la seva professionalitat, esforç i extraordinària tasca.

Emoció en directe i estands virtuals

La gala en format virtual tindrà prop d’una hora i mitja de durada. Show cookings, biopics (amb els propis ramaders com a protagonistes), actuacions de màgia i moltes altres sorpreses es combinaran amb les tradicionals nominacions i lliuraments de les estatuetes als guanyadors en les diferents categories.

A més, aquest any els espectadors podran passejar-se i gaudir de les últimes novetats del sector ofertes per les empreses coorganitzadores, patrocinadores i col·laboradores de l’esdeveniment en els seus estands de la I Fira Virtual Porc d’Or, que estarà oberta des de diversos dies abans de l’esdeveniment i tancarà les portes dies després que aquest acabi.

«Celebrem aquesta vigesimoséptima edició en capa blanca i quarta edició en ibèric amb molta més il·lusió i energia que mai, si és possible, des dels seus inicis el 1994. Tot i la situació actual, amb més motiu aquest any, hem de reconèixer el treball del nostre sector, que no ha parat ni un sol dia, un sector ‘essencial’ i ‘vital’. Aquest nou format és un gran repte molt il·lusionant, que ofereix la possibilitat que tots els ramaders puguin connectar-se i que sens dubte crearà un precedent» afirma Pedro López, director del BDporc i responsable dels premis Porc d’Or.

Testimonis de l’evolució del sector porcí

Els premis Porc d’Or han estat testimoni de la gran evolució que ha experimentat el sector porcí a través de l’eina BDporc (Banc de Dades de Referència de l’Porcí Espanyol), gestionada per l’IRTA, i que suposa la base sobre la qual es fonamenten aquests guardons. «Des de 1994 a 2019 la productivitat numèrica ha passat de 19,2 garrins deslletats per truja i any a 29,97 deslletats», explica Pedro López. «Quant a la fertilitat, aquesta ha augmentat un 15% durant aquests anys», afegeix. Unes xifres que reflecteixen la millora contínua d’aquest sector.

Durant aquests 26 anys els premis Porc d’Or han comptat amb el suport com coorganitzador de l’empresa de salut animal Zoetis, que ha acompanyat a l’IRTA en la celebració i lliurament dels guardons. al costat de la Interprofessional de l’Porcí de Capa Blanca (Interporc) i l’Associació Interprofessional de l’Porc Ibèric (ASICI). L’esdeveniment compta a més amb més de 70 empreses vinculades a el sector com a patrocinadors.