Desplegar menú lateral
28/01/2022

L. Maria Lois, nova directora del CRAG

Científica titular del CSIC en aquest centre des del 2008, esdevé una de les poques dones al capdavant d’un centre CERCA a Catalunya i d’un centre d’excel·lència Severo Ochoa a Espanya

«El nostre centre aspirarà a tenir un paper protagonista en l’aportació de coneixements fonamentals i eines per a la transició ecològica, urgent i necessària per aconseguir una societat sostenible i equitativa». És així com la nova directora del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG), L. Maria Lois, afronta aquest nou repte professional. Lois, que prendrà possessió del càrrec l’1 de febrer, confia que a través de la col·laboració amb les institucions del consorci ―la UAB, la UB, el CSIC i l’IRTA― «el CRAG generarà solucions que beneficiaran el sector agroalimentari, i formarà els líders del futur necessaris per afrontar els reptes socials relacionats amb la seguretat alimentària i la bioeconomia».

Lois (Barcelona, 1971) és doctora en Bioquímica per la UB (1999); durant quatre anys, va realitzar recerca postdoctoral a la Universitat Rockefeller, a la Weill Cornel University i al Memorial Sloan Kettering de Nova York. El 2004, gràcies a un contracte Ramón y Cajal, va incorporar-se a la UB com a cap de grup jove, i el 2008 va ser nomenada científica titular del CSIC, on des d’aleshores dirigeix un grup de recerca. Amb el nou càrrec, esdevé una de les poques directores dels centres CERCA de Catalunya i dels centres d’excel·lència Severo Ochoa a Espanya.

El nomenament de Lois com a directora del CRAG és fruit d’un procés de selecció internacional coordinat per la Institució CERCA i en què va participar el Consell Científic Assessor Extern del CRAG. Els predecessors de Lois són José Luis Riechmann, que ha dirigit el centre des del 2013, i que continuarà vinculat a la institució com a cap de grup de recerca, i Pere Puigdomènech, que en va ser el director fundador.

Etiquetes: