Desplegar menú lateral
22/02/2023

Josep Usall inaugura el cicle sobre canvi climàtic de la Cambra de Comerç de Reus

Per al director general de l’IRTA, cal apostar per l’agricultura regenerativa i l’adaptació perquè els sistemes alimentaris facin front al canvi climàtic

El 20 de febrer el director general de l’IRTA, Josep Usall, va donar el tret de sortida al cicle sobre canvi climàtic 2023 que organitza la Cambra de Reus dins de la programació dels #DillunsLlotja. Ho va fer amb la ponència «Transformem amb la recerca el sector agroalimentari, per fer front al canvi climàtic».

En la seva intervenció, Usall va parlar del context de l’emergència climàtica, dels reptes que suposen l’increment de la població i de la demanda d’aliments, la necessitat de reduir el malbaratament alimentari i l’evolució del perfil dels consumidors, cada cop més conscients de les implicacions ambientals, ètiques i socials de l’alimentació.

Josep Usall, director general de l’IRTA, i Joaquim Brufau, investigador emèrit de l’IRTA

En aquest sentit, Usall va definir els que considera els reptes prioritaris de transformació del sistema agroalimentari: la intensificació sostenible de la producció agroalimentària i l’augment de la resiliència del sistema; també el desenvolupament d’un model d’agricultura sostenible regenerativa i agroecològica; la garantia de la seguretat alimentària de la població des d’una perspectiva One Health (una sola salut), i, finalment, l’impuls a la bioeconomia i a l’economia circular per a la valorització de dejeccions ramaderes i altres subproductes agroalimentaris..