Desplegar menú lateral
25/03/2022

Ja disponible el Mapa del sistema alimentari de Catalunya

Es tracta d’un mapa sistèmic que té com a objectiu explorar la realitat del sistema alimentari de Catalunya i la seva transició cap a l’economia circular. D’una forma gràfica, interactiva i holística es poden visualitzar les interrelacions entre els diferents elements del sistema, en base a una pregunta clau: «Quines forces impedeixen la circularitat, la justícia i l’equitat de la cadena de valor alimentària de Catalunya?». L’IRTA hi ha tingut un paper fonamental perquè n’ha estat una de les fonts principals d’informació.

Hi podeu accedir des d’aquest enllaç: Mapa del sistema alimentari de Catalunya, by ReImagined Futures (kumu.io)

A més d’informació proporcionada per l’IRTA, el contingut del mapa s’ha basat en la informació de la Generalitat de Catalunya (des de la Secretaria d’Afers Econòmics i Fons Europeus, en col·laboració amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural) i en aportacions de més de 60 experts recollides mitjançant entrevistes, i en el retorn de més de 40 professionals i experts que van participar als dos tallers de validació del mapa.

A la mateixa presentació s’explica detalladament la metodologia que s’ha seguit, del Grup Omidyar, i com es poden explorar cadascuna de les regions del mapa, identificant cadascuna de les forces que promouen i dificulten que el sistema alimentari faci la transició cap a l’economia circular. També explica, a partir d’un exemple, com s’identifiquen els punts de palanca, i pot, a més, servir com a exemple de l’aplicació de noves metodologies per fer front a nous tipus de problemes complexos.