Desplegar menú lateral
14/02/2018

IRTA i Fundació Futur sumen esforços per a la inserció sociolaboral en el sector agroalimentari

Han signat un conveni per col·laborar en el suport a start-ups amb impacte social i en la innovació en agroalimentació

IRTA, en el marc del seu compromís social i com a referent català en recerca i tecnologia en el sector agroalimentari, ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Futur per a contribuir al desenvolupament de la seva tasca d’integració sociolaboral.

Fundació Futur és una entitat sense ànim de lucre, i la seva activitat se centra en la formació i contractació, principalment en el sector de la restauració, de persones en risc d’exclusió social, derivades de l’entorn penitenciari, joves i usuaris de serveis socials municipals o d’altres entitats sense ànim de lucre.

Ambdues institucions han cercat marcs d’actuació d’interès comú per a iniciar aquesta col·laboració. Entre els diversos acords del conveni es troba la creació d’un grup de treball en accions innovadores focalitzats en diversos àmbits, com el desenvolupament de menús texturitzats per a gent gran amb problemes de deglució i d’elaborats vegetals substituts de productes carnis.

D’altra banda, IRTA es compromet a oferir de manera gratuïta un curs de creativitat a la Fundació Futur, i participar en futurs projectes de la fundació en matèria d’horts urbans, on ja té experiència de col·laboració amb altres entitats. A més, Fundació Futur i IRTA també preveuen treballar conjuntament en projectes europeus i en el suport i acompanyament de noves start-ups amb impacte social en el sector agrícola.

La responsabilitat social és un objectiu estratègic corporatiu d’IRTA, en el qual la institució treballa per a la continua millora del benestar de la societat.