Desplegar menú lateral
29/11/2018

L’IRTA col·laborarà amb l’Acadèmia de Ciències Agrícoles de Zhejiang en qualitat i recerca en oli d’oliva a la Xina

  • L’acord signat servirà per a la creació del Centre Internacional de Qualitat i Recerca en Oli d’Oliva de la Xina.

  • ZAAS (Acadèmia de Ciències Agrícoles de Zhejiang, a la Xina), vol començar a entrenar en 2019 el primer panell de tast d’oli d’oliva amb acreditació del Consell Internacional Oleícola, comptant amb l’assessorament de l’IRTA.

 
L’Eliecer López, director de Relacions Internacionals de l’IRTA, va assistir com a convidat el 23 de novembre a l’acte de celebració dels 110 anys d’història de ZAAS (Zhejiang Academy of Agricultural Sciences), amb seu a la ciutat xinesa de Hangzhou. Allà es va formalitzar la firma d’un conveni de col·laboració entre l’IRTA i ZAAS per a la creació del ICOOQR, les sigles del International Center of Olive Oil Quality and Research, juntament amb el govern de Nova Gales del Sud (Austràlia) i l’Australian Olive Oil Association.
 
ZAAS pretén començar a entrenar en 2019 al primer panell de tast que opera a la Xina amb acreditació del Consell Internacional Oleícola, i per aquest motiu ha sol·licitat l’assesorament de l’IRTA. A més, també estan posant en marxa mètodes analítics que complementen el control de fronteres de les importacions. Les autoritats de la Xina han prioritzat establir mecanismes de control i seguiment a les importacions d’olis d’oliva que entren des d’Europa i especialment des d’Espanya. En aquest sentit, ZAAS és actualment el centre oficial d’inspecció, control i assaig de la qualitat i seguretat d’aliments del Ministeri d’Agricultura i Afers Rurals del govern de la República Popular de la Xina.
 
 
Fora d’Europa, la Xina és ja, després dels Estats Units i el Japó, el tercer major mercat per a l’oli d’oliva procedent de l’Estat espanyol, que copa gairebé el 80% de les importacions totals d’aquest producte, amb 33.000 tones només en 2016.