Desplegar menú lateral
27/09/2018

L’IRTA col·labora en el llibre “El sector porcino: de la incertidumbre al liderazgo”

D’esquerra a dreta: Miguel Ángel Díaz Yubero, Coordinador del llibre; Eduardo Baamonde, President de Cajamar ; Josep Usall, Director General de l’IRTA i Francesc Oller, President de Mercolleida (crèdit: Cajamar)

 

Aquest matí s’ha presentat a Mercolleida el llibre El sector porcino: de la incertidumbre al liderazgo, una obra editada per Cajamar i coordinada per Miguel A.Díaz Yubero. Des de l’IRTA hi hem col·laborat en l’anàlisi que es fa del sector porcí nacional, que representa el 38% de la producció ramadera a Espanya i es situa com a 4t productor mundial. A la presentació hi ha assistit en Josep Usall i Rodié, Director General de l’IRTA, que ha destacat que “des del nostre institut treballem de forma transversal i multidisciplinar en tota la cadena de valor del porcí”.

Els autors d’aquest llibre exposen els grans avenços viscuts pel sector porcí als darrers 30 anys, i parlen també sobre els problemes, reptes i estratègies de futur per tal de consolidar les fites aconseguides. El capítol 18 està escrit per Josep M. Monfort i Bolivar, anterior director general de l’IRTA i expert en temes de recerca en indústria càrnia i tecnologia alimentària, que es treballen des dels nostres centres de Monells (Girona). 

J.M. Monfort fa un repàs a les grans línies de recerca que s’han seguit, i destaca el paper del nostre país en l’àmbit de la recerca en tecnologia alimentària. També proposa obrir les granges a la societat, apostant per la transparència i les oportunitats que pot oferir l’apoderament del consumidor, i reflexiona sobre els avenços assolits en la vida útil de la carn fresca o sobre el creixement del mercat vegetarià i vegà, entre d’altres temes.

Podeu llegir la publicació completa (en castellà) des de la web de Publicaciones Cajamar.