L’IRTA, part activa de la Cimera Fam Zero que se celebra fins avui a Barcelona
Conservació i seguretat alimentària
L’IRTA treballa en conservació i seguretat alimentària principalment a través del programa de Funcionalitat i seguretat alimentàries, però també des dels de Qualitat i tecnologia alimentàries i Postcollita en el cas de fruites i verdures.
El centre IRTA de Monells acull les instal·lacions i el personal investigador juntament amb l’IRTA Fruitcentre (programa de Postcollita).
- 01/01/2023 · Conservació i seguretat alimentària DIBA - Realització de tallers de creativitat
- 01/09/2022 · Conservació i seguretat alimentària GIANTLEAPS: Resolució de les bretxes en avaluacions de seguretat, nutrició, alergenicitat i medi ambient per promoure la utilització alternativa de proteïnes i el canvi dietètic
- 19/05/2022 · Conservació i seguretat alimentària Grup Operatiu ECOCUIT - Estratègies per a la millora de la conservació i la sostenibilitat de productes carnis cuits ecològics envasats llestos pel consum
- 19/05/2022 · Conservació i seguretat alimentària Grup Operatiu OPTICARN - Optimització de les condicions d'emmagatzematge de la carn de diferents especies per millorar la qualitat sensorial i la vida útil, aplicant protocols específics de maduració
- 19/05/2022 · Conservació i seguretat alimentària Grup Operatiu SAFETY.TOOL - Desenvolupament i aplicació d'una nova eina d'avaluació de la seguretat alimentària del procés d'elaboració de pernil curat
- Riudavets, J., Castane, C., Agusti, N., del Arco, L., Diaz, I., & Castellari, M. (2020). Development and Biomass Composition of Ephestia kuehniella (Lepidoptera: Pyralidae), Tenebrio molitor (Coleoptera:Tenebrionidae), and Hermetia illucens (Diptera: Stratiomyidae) Reared on Different Byproducts of the Agri-Food Industry. Journal of Insect Science, 20(4), 8, Article 17 Conservació i seguretat alimentària
- Jofré, A., Latorre-Moratalla, M., Garriga, M., & Bover-Cid, S. (2019). Domestic refrigerator temperatures in Spain: Assessment of its impact on the safety and shelf-life of cooked meat products. Food Research International, 126, 108578. doi:10.1016/j.foodres.2019.108578 http://hdl.handle.net/20.500.12327/474 Conservació i seguretat alimentària
- Coll-Brasas, E., Arnau, J., Gou, P., Lorenzo, J., García-Pérez, J., & Fulladosa, E. (2019). Effect of high pressure processing temperature on dry-cured hams with different textural characteristics. Meat Science, 152, 127-133. doi:10.1016/j.meatsci.2019.02.014 http://hdl.handle.net/20.500.12327/294 Conservació i seguretat alimentària
- Serra-Castello, C., Jofre, A., Garriga, M., & Bover-Cid, S. (2020). Modeling and designing a Listeria monocytogenes control strategy for dry-cured ham taking advantage of water activity and storage temperature. Meat Science, 165, 8, Article 108131. Conservació i seguretat alimentària
- Bover-Cid, S. ; Belletti, N.; Aymerich, T. ; Garriga, M. (2017). Modelling the impact of water activity and fat content of dry-cured ham on the reduction of Salmonella enterica by high pressure processing. Meat Science 123 :120-125 Conservació i seguretat alimentària