Desplegar menú lateral

Qualitat i tecnologia alimentàries

 

Aquest programa pretén cobrir les necessitats tecnològiques i de recerca de la indústria alimentària combinant l’enginyeria alimentària, la millora de processos i les noves tecnologies de control i processament.

Les principals línies de recerca inclouen la modelització de l’elaboració d’aliments amb operacions de transferència de calor i massa, la simulació i control de processos, la millora de les tecnologies que s’utilitzen tradicionalment per augmentar la qualitat, la seguretat i els atributs sensorials dels aliments, les actituds i percepcions dels consumidors i l’eficiència del procés.

També avalua la implementació de noves tecnologies que no s’han utilitzat tradicionalment per al processament, control i conservació d’aliments.

 

· Cap del programa: Pere Gou
· Personal investigador: 12
· Personal de suport: 15
· Centre de treball: IRTA Monells

 

Publicacions científiques destacades:

 

Kartakoullis, A., Comaposada, J., Cruz-Carrión, A., Serra, X., & Gou, P. (2019). Feasibility study of smartphone-based Near Infrared Spectroscopy (NIRS) for salted minced meat composition diagnostics at different temperatures. Food Chemistry, 278, 314-321. doi:10.1016/j.foodchem.2018.11.054 http://hdl.handle.net/20.500.12327/465

Coll-Brasas, E., Arnau, J., Gou, P., Lorenzo, J., García-Pérez, J., & Fulladosa, E. (2019). Effect of high pressure processing temperature on dry-cured hams with different textural characteristics. Meat Science, 152, 127-133. doi:10.1016/j.meatsci.2019.02.014 http://hdl.handle.net/20.500.12327/294

Font-i-Furnols, M., Brun, A., & Gispert, M. (2019). Intramuscular fat content in different muscles, locations, weights and genotype-sexes and its prediction in live pigs with computed tomography. Animal, 13(3), 666-674. doi:10.1017/s1751731118002021 http://hdl.handle.net/20.500.12327/67

Terriente-Palacios, C., Diaz, I., & Castellari, M. (2019). A validated ultra-performance liquid chromatography with diode array detection coupled to electrospray ionization and triple quadrupole mass spectrometry method to simultaneously quantify taurine, homotaurine, hypotaurine and amino acids in macro- and microalgae. Journal Of Chromatography A, 1589, 83-92. doi:10.1016/j.chroma.2018.12.058 http://hdl.handle.net/20.500.12327/247

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

S'ha enviat correctament
No s'ha pogut enviar correctament, prova en un altre moment