Desplegar menú lateral

Nutrició animal

 

Aquest programa es centra en la nutrició de monogàstrics, particularment en la seguretat del consumidor, la salut i el benestar dels animals, i la protecció de l’entorn. El programa desenvolupa nous additius per a pinsos (per exemple, enzims), productes alternatius als promotors de creixement antibiòtics i productes destinats a reduir-ne l’ús.

Altres línies de recerca estan relacionades amb la nutrició i la salut intestinal, principalment la immunitat i l’epigenètica, així com amb la relació entre la nutrició i la composició corporal amb la qualitat de la carn.

El programa també desenvolupa eines per avaluar els impactes ambientals de l’agricultura intensiva, incorporant els principis de l’economia circular i explorant noves fonts de proteïnes.

 


· Cap: Maria Devant
· Personal investigador: 12
· Personal de suport: 31
· Centres de treball: IRTA Monells, Granja Experimental d’Alcarràs i Mas Bover.


 

Publicacions científiques destacades:

 

Ginés, I., GilCardoso, K., Terra, X., Blay, M., PérezVendrell, A., Pinent, M., & Ardévol, A. (2019). Grape Seed Proanthocyanidins Target the Enteroendocrine System in CafeteriaDietFed Rats. Molecular Nutrition & Food Research, 63(11), 1800912. doi:10.1002/mnfr.201800912 http://hdl.handle.net/20.500.12327/336

Dalmau, A., Borges, T., de Mercado, E., González, J., Juan, A., & Huerta-Jiménez, M. et al. (2019). Effect of environmental temperature, floor type and breed on skatole and indole concentrations in fat of females, immuno-castrated and entire males. Livestock Science, 220, 46-51. doi:10.1016/j.livsci.2018.11.021 http://hdl.handle.net/20.500.12327/312

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

S'ha enviat correctament
No s'ha pogut enviar correctament, prova en un altre moment