Desplegar menú lateral
15/02/2017

Els premis Porc d’Or 2017 se celebraran a Segòvia

 

 

Aquests prestigiosos guardons tenen com objectiu reconèixer la feina de les empreses i explotacions de porcí espanyoles

Castella i Lleó és la tercera comunitat autònoma per cens de porcí i Segòvia aglutina el 32 per cent del cens de la regió *

L’IRTA ha anunciat que la província de Segòvia serà la seu de la XXIV edició dels premis Porc d’Or a l’excel·lència en la producció porcina. Una decisió presa per unanimitat per la Comissió de Seguiment del Sistema BDporc i dels premis Porc d’Or, formada per l’IRTA, l’Associación Nacional de Productores de Ganado Porcino (Anprogapor) i el Ministeri d’Agricultura (MAPAMA).

Així, per primera vegada a la història dels Porc d’Or, Castella i Lleó acollirà el que ja és el gran esdeveniment anual del sector porcí espanyol, un dels sectors més importants per la nostra economia.

Una celebració itinerant

El lloc de celebració de la gala d’entrega dels guardons Porc d’Or és itinerant, tenint en compte comunitats autònomes i províncies de gran tradició ramadera, censos porcins rellevants i produccions destacades. Localitats com Barcelona, Lleida, Madrid, Pamplona, Vic i Saragossa han estat seu d’aquesta celebració en edicions passades.

“Per l’IRTA – explica Pedro López, director del BDporc i dels premis Porc d’Or – és un honor que províncies com Segòvia vulguin acollir la gala d’entrega d’aquests premis, permetent així que se celebrin cada any a diferents punts de la geografia espanyola”.

Aquest any els premis viatjaran per primera vegada a Segòvia, província amb un pes ramader important, sent Castella i Lleó la tercera comunitat autònoma en quant a cens porcí, amb més de 3.600.000 animals (13% de la producció nacional), i situant-se Segòvia al capdavant amb més de 1.200.000 porcs (32 per cent del cens de la regió). *

Vint-i-quatre anys de reconeixement a l’excel·lència

L’IRTA va crear els premis Porc d’Or el 1994 amb l’objectiu de reconèixer la feina d’aquelles empreses i explotacions de porcí que, gràcies a la seva professionalitat i esforç i a la utilització de les millors tècniques de producció, són capaces de superar els nous reptes que contínuament apareixen en el desenvolupament d’aquesta activitat, actuant com a puntes de llança del sector porcí espanyol.

Avui en dia, en la seva XXIV edició, els premis Porc d’Or no només estan consolidats, sinó que constitueixen tot un referent per a les empreses i granges de porcí espanyoles, que veuen en ells un reconeixement a l’excel·lència en el seu treball.

Amb el suport de Zoetis, Interporc i la Diputació de Segòvia com a coorganitzadors de l’acte

Aquesta nova edició dels premis Porc d’Or compta amb la coorganització local de la Diputació de Segòvia. A més de tenir una vegada més el suport de la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc) i de Zoetis, empresa que acompanya els premis des dels seus inicis.

Zoetis és una empresa líder de salut animal dedicada a recolzar als seus clients i negocis, que descobreix, desenvolupa, fabrica i comercialitza medicaments i vacunes de l’ús veterinari complementats per productes de diagnòstic i recolzats per una àmplia gamma de serveis. Amb més de 9.000 empleats, els seus productes serveixen a veterinaris, ramaders, productors i tots aquells que crien i cuiden el bestiar i els animals de companyia a més de 100 països.

Zoetis té un clar compromís amb la indústria porcina, que es reflexa no només en l’esforç inversor que aquesta realitza en R+D+i, sinó també en el seu recolzament a iniciatives que, com els premis Porc d’Or i Porco d’Ouro, estimulen la millora continua i el creixement del sector productor del porcí a Espanya i Portugal.

 *Font MAPAMA. Enquestes Ramaderes nov. 2015

Etiquetes: