Desplegar menú lateral
09/09/2022

La fermentació protagonitza el V Fórum Cárnico y de la Proteína Alternativa

“The Mycellium Revolution” és el lema triat per la cinquena edició del Fórum Cárnico y de la Proteína Alternativa, que se celebrarà el proper 15 de novembre a l’Auditori Palau de Congressos de Girona. De la mà de la revista TecnoCARNE i l’IRTA, l’esdeveniment desgranarà per què la micoproteïna dels fongs és tota una revolució

Les proteïnes alternatives ja formen part de la indústria alimentària, amb un gran ventall d’anàlegs carnis creats a base de proteïna vegetal, cultius cel·lulars o fermentacions (llevats i bacteris). El miceli de fong suposa un pas més enllà, un punt mig entre la proteïna animal i la vegetal amb grans possibilitats que eleva la tecnologia de fermentació al següent nivell.

Encara que el coneixement sobre fongs és encara reduït, ja que existeixen més de 700.000 espècies al món, la indústria alimentària mundial ja treballa en el desenvolupament de micoproteïnes que conferiran una major rendibilitat a la producció d’anàlegs carnis.

Per conèixer la situació actual i els reptes de futur d’aquesta tecnologia, Interempresas Media –editora de la publicació TecnoCARNE– i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) organitzen el V Fórum Cárnico y de la Proteína Alternativa, un esdeveniment de referència al sud d’Europa.

Sota el lema “The Mycellium Revolution”, en aquesta cinquena edició hi participaran ponents internacionals de primer nivell que representen a les principals institucions del sector –com l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) o The Good Food Institute Europe- i a les empreses més punteres –com Impossible Foods, QUORN, MOA Foodtech, INNOMY o Kinoko-Tech-. Totes elles explicaran com la nova era de proteïnes alternatives està avançant cap a l’ús de fongs i les seves possibilitats.

Així mateix, a més de poder tastar productes elaborats a base de fermentació líquida, aquest esdeveniment és una gran oportunitat de negoci per a totes aquelles empreses interessades en conèixer les últimes novetats en proteïna alternativa. Amb espais dissenyats per a un networking eficient on generar contactes amb les companyies i institucions més punteres del sector, el Fórum Cárnico y de la Proteína Alternativa reunirà a centenars de professionals de les empreses més importants i innovadores del món.

El cost d’inscripció és de 120 euros fins el 30 de setembre i de 170 a partir de l’1 d’octubre (tots dos amb IVA inclòs). Per a més informació, programa i inscripcions pel V Fórum Cárnico y de la Proteína Alternativa: www.forumcarnico.com