Desplegar menú lateral
16/12/2021

El Servei de Suport a Escorxadors (SESC) presenta la seva nova imatge en la 7a jornada de formació per a veterinaris d’escorxadors

Una de les ponents durant la jornada, la investigadora Kateri Bertran de l’IRTA-CReSA.

La jornada es va celebrar el passat 14 de desembre a la Sala de Graus de la Facultat de Veterinària de la UAB i va reunir més de cinquanta assistents, després que l’edició del 2020 es realitzés en format virtual

Es va presentar la nova imatge del SESC, així com el nou web, que entrarà en funcionament a principis de l’any que ve

La Jornada SESC 2021, organitzada per l’IRTA-CReSA i per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), va celebrar la seva setena edició en una trobada de formació continuada sobre algunes de les principals malalties que es poden trobar els veterinaris als escorxadors.

Natàlia Majó, cap del programa de Sanitat animal de l’IRTA-CReSA, va obrir la jornada amb una breu presentació, seguida de ponències d’investigadors de l’IRTA-CReSA. Kateri Bertran va començar fent actualització en grip aviaria, seguida de Núria Busquets qui va presentat una actualització en arbovirosis, com el virus del Nil Occidental o la Febre de la vall del Rift. Bernat Pérez, investigador que coordina el projecte INNOTUB, va fer una actualització del projecte i de la situació de tuberculosi animal a Catalunya presentant un cas de tuberculosi zoonòtica.

Enric Vidal, investigador de l’IRTA-CReSA.

Després d’una pausa, Enric Vidal va fer un repàs de les activitats realitzades pel SESC al llarg d’aquest 2021 i posteriorment juntament amb Joaquim Segalés van fer una sessió interactiva de discussió de casos del servei. Remarcar que enguany, des del SESC es va arribar a l’entrada número 100 de entrades la secció  “Quin és el teu diagnòstic” i per celebrar-ho van crear un recopilatori especial de 10 casos que podeu recuperar en aquest enllaç.

Per tancar la jornada, Vidal va presentar la renovació de la pàgina web del SESC. Aquesta renovació a part de renovar i actualitzar la imatge gràfica i la interfície del servei també permetrà agilitzar el procés per a poder fer consultes del servei i s’adapta a la normativa en vigor sobre accessibilitat. La nova pàgina web entrarà en servei a principis de l’any vinent.