Desplegar menú lateral
16/06/2022

Dues investigadores de l’IRTA participen en la cinquena edició de Científiks en Joc

És un concurs escolar dirigit a alumnat de 5è de primària d’escoles de Catalunya per aprendre a dissenyar un vídeojoc inspirat amb una científica  

Patrícia Prado, del programa Aigües marines i continentals, i Mar Català, de Cultius extensius sostenibles van ser protagonistes de dues propostes de disseny de videojocs

El passat 26 de maig es va celebrar l’acte d’entrega de premis de la cinquena edició de Científiks en joc, un programa educatiu virtual del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya adreçat a l’alumnat de 5è de primària. Durant el curs 2021-2022, les escoles participants han dissenyat un videojoc sobre una investigadora catalana en actiu, enguany tractant l’Emergència Climàtica des de diverses perspectives de la recerca, de la mà de la investigadora escollida.

En aquesta edició hi ha participat dues investigadores de les Terres de l’Ebre. Mar Català del centre IRTA Amposta va ser escollida per l’escola ZER Mestral, i l’Escola Carles III de la Ràpita va escollir la investigadora Patrícia Prado del programa Aigües marines i continentals, sent una dels 3 finalistes de la categoria “Millor història”.

Patrícia Prado recollint la menció a “Millor història”.

En el vídeo resum d’aquesta edició es poden veure les escoles participants:

Durant la mateixa setmana també es va publicar el videojoc guanyador de l’edició passada, l’Escola Rellinars, que va treballar amb la Marta Lovera, investigadora de l’IRB i van dissenyar el videojoc: La investigació ultrarara: La Marta amb els virus. Després d’un any, aquest videojoc s’ha desenvolupat i ara ja s’hi pot jugar des del web de CientífiKs en Joc.