Desplegar menú lateral
04/04/2019

Dues investigadores de l’IRTA, seleccionades per formar part dels focus groups de la EIP-AGRI

Dos investigadores de l’IRTA han estat seleccionades per la Comissió Europea per formar part del focus group de la European Innovation Partnership / Agriculture (EIP-Agri)

D’una banda, Marta Cerdá, del Programa de Sanitat Animal, ha estat seleccionada en el grup focal de Reducció de l’ús d’antimicrobians en avicultura. I de l’altra, Montserrat Núñez, investigadora del Programa de Gestió Integral de Residus Orgànics, és l’experta que participarà en el grup de Salinització de sòls.

La EIP és el mecanisme de la Comissió Europea que ha impulsat, entre d’altres mesures, la creació i el finançament de projectes innovadors a l’àmbit agrari dels grups operatius regionals i nacionals, on l’IRTA ha participat molt activament.

Productors, assessors, científics i altres agents del sector amb coneixements i experiències en els temes esmentats van ser cridats a la darrera convocatòria de Focus Group, on l’IRTA va presentar perfils a 3 dels 5 grups.

Què és un focus group?

El propòsit d’un focus group és explorar solucions innovadores pràctiques a problemes o oportunitats i aprofitar i compartir experiències obtingudes a partir de projectes innovadors rellevants. El grup analitza i documenta resultats de recerca i implicacions per a futures activitats de recerca que poden ajudar a resoldre problemes pràctics en el sector.

Aquests problemes poden estar relacionats amb la producció, transformació, consum, transport o altres àmbits. Es demana al grup que se centri en el coneixement pràctic, la difusió al sector i el desenvolupament d’idees de projectes per a grups operatius.