Desplegar menú lateral
29/11/2022

Aprovada la segona fase del projecte VOLVAP 4.0

L’IRTA participa en aquest projecte, que uneix innovació amb benestar animal

El projecte «VOLVAP 4.0 – FASE 2, Noves tecnologies per a la detecció i mitigació d’activitats indesitjades al sector porcí» acaba de ser aprovat a la convocatòria extraordinària d’ajudes per a Agrupacions Empresarials Innovadores 2022 del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i finançada amb fons europeus NextGenerationEU.

La Fase 1 de VOLVAP 4.0 va finalitzar l’agost del 2022, i va rebre finançament en la convocatòria extraordinària d’ajudes per a l’AEI 2021. A la segona fase d’aquest projecte hi participen el Clúster Espanyol de Productors de Bestiar Porcí (i+Porc) i quatre entitats més : l’IRTA, Vall Companys, Sigma EQT Servei S.L. (EQTIC) i Ceva Salud Animal (CEVA), que actua com a coordinador tècnic.

La metodologia VOLVAP 4.0 es basa en la utilització de tecnologies digitals per analitzar el comportament dels animals a les seves estades habituals. L’objectiu és mitigar les conductes no desitjades que repercuteixen significativament en la producció, com ara la caudofàgia, les carns PSE, baralles per establiment de la jerarquia, etc.

La primera fase del projecte va concloure amb resultats molt satisfactoris. S’espera, en aquesta segona fase del projecte, aplicar la tecnologia desenvolupada a l’etapa de transport a escorxador dels porcs, i iniciar les primeres proves de la tecnologia al sector aviari.

Projecte finançat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme del Govern d’Espanya. Convocatòria de subvencions per al suport a Agrupacions Empresarials Innovadores, corresponents a l’any 2022, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb Núm. Expedient AEI-010500-2022b-82.