Desplegar menú lateral
18/09/2019

Anàlegs carnis o carn cultivada a debat en el proper Fòrum Carni

               

El proper Fòrum Carni, que se celebrarà el 6 de novembre a l’Auditori del Palau de Congressos de Girona, coorganitzat per Interempresas i l’IRTA, centrarà la seva temàtica en aquestes alternatives a la carn tradicional.

El sector carni ve observant, no sense certa inquietud, com els consumidors demanen productes substitutius de la carn d’origen animal basant-se en conceptes mediambientals, de benestar animal o de salut. Aquestes demandes han estat recollides per la pròpia indústria alimentària o ha permès el naixement de noves empreses que pretenen oferir en el mercat productes alternatius a la carn.

El Fòrum Carni s’iniciarà amb la presentació que realitzarà l’investigador de l’IRTA, Jacint Arnau, amb el tema “Carn: Futur i futuribles”, en la qual s’abordaran les propostes actuals i futuribles. Les propostes que existeixen avui dia com alternatives a la carn tradicional són, bàsicament, de dos tipus: els anàlegs carnis sobre la base de proteïna vegetal i la carn cultivada.

Per abordar el tema dels anàlegs carnis basant-se en substitutius vegetals, el Fòrum Carni comptarà, en un primer bloc, amb la participació d’experts de la talla de Marc Coloma (CEO de Foods for Tomorrow), Santi Aliaga (Conseller de Zyrcular Foods ), Jaume Panella (Director d’R+D a Noel Alimentaria) i José Luis Hernández (Product Manager de Bormarket).

En el segon bloc del Fòrum Carni, que tractarà el tema de la carn cultivada, els ponents convidats ens explicaran com s’obté, els seus avantatges i les seves perspectives de futur, entre d’altres aspectes. Per a això es comptarà amb la presència de Peter Verstrate (CEO de Mosa Meat), Mercedes Vila (CEO de Biotech Foods) i de Raquel Revilla (Cofundadora de CSO Cubiq Foods).

Presentacions i debats amb experts en la matèria li permetran als assistents realitzar tant una posada al dia sobre el tema, com participar i exposar els seus comentaris, dubtes o inquietuds sobre el futur del sector carni, les tendències o les alternatives existents.

El cost d’inscripció és de 100 euros fins al 30 de setembre i de 150 a partir de l’1 d’octubre (ambdós amb IVA inclòs). Per a més informació, programa i inscripcions per al Fòrum Carni:https://www.forumcarnico.com/ForumCarnico2019/