Desplegar menú lateral
21/08/2018

El Blockchain aporta traçabilitat, transparència i confiança a la indústria agroalimentària

Agustí Fonts, director de Recursos i Acció Estratègica de l’IRTA, explica en un article elaborat en el marc dels butlletins que es desenvolupen en la Unitat de Vigilància Tecnològica de l’IRTA com a servei d’informació al Clúster Food Service, com aplicar el Blockchain en el sector agroalimentari. Entre les múltiples utilitats d’aquesta tecnologia, Fonts destaca tres avantatges per la cadena agroalimentària: traçabilitat, transparència i confiança.

Blockchain o cadena de blocs és una base de dades distribuïda que es fa servir per a enregistrar transaccions o canvis d’estat d’objectes o processos. Aquesta tecnologia es comença aplicar al sector financer amb la generació de criptomonedes com el Bitcoin i esdevé una eina molt útil perquè permet crear un registre notarial sense que sigui necessària una autoritat notarial central.

Per més informació, llegeix l’article complet.