Desplegar menú lateral
Jornada tècnica de referència

XI Jornada de l’ametller

Data: 29-05-2019 Ubicació: Les Borges Blanques Preu: Gratuïta

Després d’haver creuat la xifra dels 10 anys de vida de la Jornada de l’Ametller organitzada per l’IRTA a les instal·lacions de l’Escola Agrària de les Borges Blanques, el repte continua sent l’excel·lència per aglutinar en dos dies la informació més valuosa sobre aquest cultiu, que tants canvis ha generat en els darrers anys.

Les jornades IRTA s’han convertit en un referent en el sector de l’ametller, fet que de ben segur ha ajudat que aquest cultiu hagi esdevingut un cultiu de moda, fins i tot en zones de regadiu.

Fou a partir dels anys 70, quan l’IRTA va iniciar la investigació en l’ametller. Novament, la jornada vol contribuir a millorar el sector donant a conèixer tota l’activitat que els especialistes de l’IRTA estan realitzant tant en l’àmbit de la millora vegetal com en el de la tecnologia de cultiu.

En aquesta edició, la temàtica serà variada: malalties emergents del cultiu, elecció de portaempelts i ús eficient de l’aigua. I analitzar la revolució de l’ametller amb referents del sector productiu espanyol.

Finalment, es realitzarà una visita a camp on es podran veure els assajos en els quals l’IRTA està treballant.

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “Ametlla de muntanya, Eco ametlla i ametllers d’alta densitat”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.