Desplegar menú lateral
27/09/2023

87 granges de porcí de capa blanca nominades als Porc d’Or 2023

El 30è aniversari dels Premis Porc d’Or de Capa Blanca se celebrarà al Palau de Congressos de la Llotja de Lleida el proper 20 d’octubre del 2023.

El 30è aniversari arriba amb novetats destacades com són la cuina de la mà del càtering de Nandu Jubany, el Premi Porc d’Or al maneig en lactació o el Premi One Health creat per Ceva Salud Animal com a nou partner de l’IRTA a l’organització dels Premis.

Aragó i Galícia són les comunitats amb un nombre més gran de granges nominades.

La gala de celebració de la 30a edició dels premis Porc d’Or tindrà lloc el proper 20 d’octubre al Palau de Congressos de la Llotja de Lleida. Les inscripcions són obertes fins al 13 d’octubre a través d’aquest enllaç.

Una gala que arriba carregada de novetats tan importants com la creació de dos nous guardons (el Premi One Health creat per Ceva Salud Animal, i el Premi Porc d’Or al maneig en Lactació), Ceva Salud Animal com a nou partner de l’IRTA a la organització dels Premis Porc d’Or i la presència de Nandu Jubany amb la seva empresa de càtering Jubany Events com a encarregats del sopar de gala.

Des de l’IRTA es van crear els premis Porc d’Or amb el clar objectiu de premiar la professionalitat, l’esforç i l’extraordinària tasca que dia rere dia es fa des de les granges de porcí de tota la geografia espanyola per garantir el futur i el progrés de aquest sector.

Durant aquests 30 anys, els premis han reconegut el treball, la professionalitat, l’esforç i la tasca essencial de centenars d’empreses i granges de porcí de tot Espanya. Uns guardons que són adjudicats per part d’un jurat format per personalitats de reconegut prestigi a la indústria, la investigació ramadera i l’administració.

Aragó i Galícia, les comunitats amb més granges de porcí nominades

Un total de 87 granges nominades opten a endur-se una de les estatuetes Porc d’Or d´or, plata i bronze en funció de tres criteris productius i classificades en quatre categories pel seu cens; a més, per primera vegada, s’atorgarà un or per cada categoria al Premi de Maneig en Lactació.

La comunitat autònoma que aglutina més nominacions és un any més Aragó amb un total de 40: 14 granges d’Osca amb 22 nominacions; 13 granges de Saragossa amb 16 nominacions; i 1 granja de Terol amb 2 nominacions més. A continuació, es troba Galícia amb 26 nominacions: 23 per a 17 granges d’Ourense; 2 per a 2 granges de la Corunya i 1 per a 1 granja de Pontevedra. El segueix Catalunya amb 21 nominacions per a 13 granges i, de ben a prop, Castella i Lleó amb 18 nominacions per a 14 granges.

Tanquen la classificació Navarra amb 6 nominacions per a 6 granges; Castella-la Manxa i La Rioja amb 2 nominacions per a 2 granges a cadascuna d’aquestes comunitats; i, finalment, Extremadura i el País Valencià amb una nominació i una granja nominada en ambdós casos.

A més d’aquestes estatuetes, es lliuren tres premis especials:

  1. Porc d’Or amb Diamant. Per al màxim guardó d’aquests premis, s’han nominat 3 granges: la granja Laguarres – Agropecuària de l’Isábena, de Mazana Pinsos Compostos, situada a Laguarres (Osca); la granja Manuel Fernández Feijoo, de l’empresa Coren, a Pereira (Ourense); i la Granja Solallong, de Joaquim Rovira Baucells, a Sora (Barcelona).
  2. Porc d’Or MAPA a la Sostenibilitat. La granja guanyadora es baralla entre: Laguarres – Agropecuària de l’Isábena, de Mazana Pinsos Compostos, situada a Laguarres (Osca); Porgaor, d’ICPOR Soria S.L., a Langa de Duero (Soria); i la granja Gruca Muro, d’ICPOR Soria S.L., ubicada a Muro de Agreda (Soria).
  3. Porc d’Or One Health atorgat per Ceva Salut Animal. Hi ha 3 nominacions (equips formats pel ramader i el veterinari de la granja): la granja Eucaliptal, d’Ingafood, ubicada a Mèrida (Badajoz); la Granja L’Almenara, de la mateixa empresa, ubicada a Tauste (Saragossa); i Josvi Tejares, de Sat Hermanos Chico, situada a Tejares de Fuentidueña (Segòvia).

Pots consultar la llista completa de nominats a la web del BDporc: Nominats Capa Blanca 2023

Organitzats per l’IRTA amb el suport de Ceva i Interporc

Els premis Porc d’Or, de caràcter anual i àmbit estatal, tenen la base al BDporc, el Banc de Dades de Referència del Porcí, eina gestionada per l’IRTA per proporcionar informació de referència a les empreses de producció porcina com a element d’ajuda en la presa de decisions.

Organitzats i creats per l’IRTA, aquests guardons a l’excel·lència en la producció porcina compten amb Ceva Salud Animal com a nou partner principal des d’aquest 2023 i la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc), que ha acompanyat els Porc d’Or des de els seus inicis.

Així mateix, des d’aquest any els Premis Porc d’Or compten amb un reduït elenc de Patrocinadors Premium que destaquen pel seu compromís i suport als Premis Porc d’Or pràcticament des dels seus orígens: Farm Faes, IFR Group, OPP Group, Rotecna i Banasegur.

Etiquetes: