Desplegar menú lateral
Jornada tècnica

El riego de maíz con energía solar

Fecha: 20-03-2019 Ubicación: Castelló d'Empúries

* Más información en el programa de la jornada.

 

L’augment del rendiment de les plaques solars, el seu abaratiment, la sincronització del perfil de consum d’energia amb el perfil de producció d’energia i l’abaratiment dels variadors de freqüència són aspectes decisius que contribueixen a fer del bombeig solar una alternativa per a la modernització dels regadius a partir d’aigua freàtica.

En aquesta jornada veurem com en els darrers anys, la tecnologia i els materials per la implementació d’aquests sistemes de reg molt més eficients s’ha desenvolupat ràpidament i això ha provocat que siguin avui en dia instal·lacions econòmicament assequibles, i que no requereixin de coneixements tècnics avançats per a la seva instal·lació i ús.

A més, la combinació de bombeig solar i distribució d’aigua dins la parcel·la amb sistemes per degoteig mostren sinèrgies molt competitives, fins i tot en conreus molt exigents com el blat de moro.

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “Impuls a la difusió del reg per degoteig en el cultiu del blat de moro”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.