Desplegar menú lateral

VALTEC: Valorització del formatge fresc

Data d'inici: 13/12/2013 Data de fi: 12/12/2016
Programa responsable: Tecnologia Alimentària

Entitats finançadores:

A partir d’un projecte intern portat a terme i finançat pel CENTA/IRTA, s’ha desenvolupat una nova tecnologia que permet elaborar un nou tipus de formatge fresc, semblant al “Recuit de drap de l’Empordà”, amb una textura excepcional. El nou producte està basat en una massa de formatge que es congela per facilitar la logística i distribució, i que es reconstitueix afegint un líquid alimentari i barrejant la mescla amb un batut intens. El líquid de reconstitució pot ser llet UHT, suc de fruita, xocolata líquida, cafè o qualsevol altre producte alimentari líquid. El formatge obtingut presenta bàsicament el gust del líquid afegit però la seva textura molt cremosa és la pròpia del recuit de drap. La tecnologia ha estat presentada com a sol·licitud de patent i ara es demana un ajut per fer-ne la seva valorització. Bàsicament, es demana el finançament per a realitzar estudis de mercat i d’optimització de la tecnologia ja a nivell industrial, ja que s’ha acabat el treball a laboratori i planta pilot.

Etiquetes: