Desplegar menú lateral

Seguiment d'animals relatiu als riscos relacionats amb l'alimentació a llarg termini

Data d'inici: 01/08/2012 Data de fi: 31/07/2015
Programa responsable: Producció de Remugants

Investigador principal:

Entitats finançadores:

UE

Els objectius del projecte són:

  1. Desenvolupament d’una eina epidemiològica de font oberta/accés obert per al seguiment postcomercialització de l’impacte en la salut del bestiar, la qual cosa beneficiarà en particular a les petites i mitges empreses (PIME) que no tenen els recursos per desenvolupar tals eines (objectiu general).
  2. Exploració de les possibilitats per mesurar l’exposició a aliments modificats genèticament en un animal o grups d’animals basada en la detecció del material transgènic en mostres fisiològiques d’aquests animals, o sobre la relació entre la presència de OMG en els aliments consumits per aquests animals i la presa del mateix menjar.
  3. Definició d’indicadors específics de salut per al seguiment de quatre tipus d’efectes potencials sobre la salut (positius i negatius) relacionats amb el consum dels cultius transgènics, i específicament per a: 1) alergenicitat / immunotoxicitat, 2) transferència horitzontal de gens marcadors d’antibiòtics; 3) nivells de micotoxines alterats, i 4) valor nutricional alterat.
  4. Avaluació i validació del model epidemiològic desenvolupat en aquest projecte mitjançant la realització d’un estudi sobre la viabilitat de la seva aplicació en el camp. Aquesta validació se centrarà, entre d¿altres, en l’aplicabilitat del model, és a dir, la forma en què es pot acomodar als sistemes i xarxes existents per al seguiment dels cultius GM i / o producció dels pinsos modificats genèticament i la importació, traçabilitat dels OMG, el consum d’aliments per a animals, rastreabilitat dels animals i el registre de la salut animal.
  5. Difusió dels resultats del projecte per al públic en general i alguns subgrups que poden tenir un interès particular en el tema.
  6. Formació dels futurs usuaris sobre el model epidemiològic en el context científic del model i sobre els aspectes pràctics de l’aplicació d’aquest model.