Desplegar menú lateral

PECT Segarra-Garrigues: Aplicacions tecnològiques per a la millora de la qualitat de l'oli d'oliva

Data d'inici: 01/03/2017 Data de fi: 31/12/2020
Programa responsable: Fructicultura

Entitats finançadores:

Els objectius bàsics del projecte són:

  1. Disposar d’un inventari quantitatiu i qualitatiu de les almàsseres disponibles en el territori d’influència del Segarra-Garrigues que permeti preveure necessitats a mig termini tant d’infraestructura com de millora tecnològica, acompanyant el procés de presa de decisions en la seva millora continua.
  2. Maximitzar la qualitat dels olis obtinguts en la zona d’influència del Segarra-Garrigues a través de l’assessorament continu i especialitzat de la gestió de l’almàssera i en general en tota la cadena de producció de l’oli, incorporant noves tecnologies en el procés.
  3. Minimitzar el possible impacte sobre la qualitat dels olis originada per l’entrada massiva de producte provinent de noves zones de regadiu, assessorant en la gestió del pati i millorant la regulació del molí i gestió en bodega.
  4. Introduir i consolidar les capacitats tècniques i tecnologies necessàries per aquesta nova regulació i gestió en zones de nous regadius.
  5. Disposar de la informació necessària per avaluar de forma objectiva l’estat actual i el potencial del sector de l’oli en la zona d’influència del Segarra-Garrigues, apuntant possibles actuacions prioritzades que puguin servir de base per a plans estratègics de polítiques públiques i estratègies privades en aquest àmbit.

Etiquetes: