Desplegar menú lateral

Grup operatiu supra-autonòmic “Detecció i erradicació de l'ametlla amarga”

Data d'inici: 01/01/2017 Data de fi: 31/12/2017
Programa responsable: Fructicultura Pressupost: 29.350€

Investigador principal:

Entitats finançadores:

 

El Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient ha coincidit la creació d’un grup operatiu que vol eliminar la presència d’ametlla amarga que es poden trobar als lots d’ametlla dolça de la cadena de comercialització. El grup està format per:

  • AGRUPACIÓN DE EXPORTADORES DE ALMENDRA Y AVELLANA DE ESPAÑA ALMENDRAVE (Spanish Almond Board) que actua com a representant de l’agrupació. Almendrave representa les principals firmes exportadores d’ametlla i avellana. Representa el 67% del sector.
  • ASOCIACIÓN ESPAÑOLA DE OPFH DE FRUTOS SECOS Y ALGARROBAS: AEOFRUSE. Amb representació a totes les Comunitats Autònomes d’Espanya on es cultiven fruits secs. Aeofruse representa un 50% del sector.  
  • ASOCIACIÓN NACIONAL DE DESCASCARADORAS DE ALMENDRA: DESCALMENDRADESCALMENDRA representa un 85% del sector.
  • Membres subcontractats: INSTITUT D’INVESTIGACIÓ I TECNOLOGIA AGROALIMENTÀRIA, amb una clara vocació de modernització, competitivitat i desenvolupament sostenible dels sectors agroalimentaris

L’objectiu principal és desenvolupar sistemes que puguin utilitzar-se a escala industrial que puguin detectar i eliminar ametlles amargues de partides dolces. Actualment l’ametlla amarga suposa un problema que la indústria intenta resoldre amb diversos mètodes de laboratori, com la detecció de la prunasina i l’amigdalina.

S’ha redactat la idea de projecte en el marc del Programa Nacional de Desenvolupament Rural, finançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA) y pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).