Desplegar menú lateral

G-RAID: Aproximacions Genèriques per a l'Anàlisi de Risc de la introducció de Malalties Infeccioses animals

Data d'inici: 29/01/2018 Data de fi: 31/12/2020
Programa responsable: Sanitat animal

Entitats finançadores:

 

L’objectiu d’aquest projecte és l’intercanvi de coneixement sobre el desenvolupament, els actius i els inconvenients de cadascun dels marcs i models genèrics d’avaluació de riscos que han estat desenvolupats en els últims anys pels membres del consorci.
 
El focus estarà en la recerca d’opcions per a l’estandardització de les dades d’entrada i els algoritmes utilitzats en aquestes avaluacions de risc, i l’exploració d’opcions per a la validació d’aquest tipus de models de risc. S’espera que l’intercanvi de coneixements i experiència en el desenvolupament de models de risc genèrics entre els membres del consorci enforteixi la capacitat d’avaluació de riscos de cada un d’ells en:
 
  1. Prendre nota dels enfocaments utilitzats pels altres membres del consorci ,
  2. Posterior desenvolupament i validació d’enfocaments portats a terme amb l’experiència combinada disponible en l’equip del projecte, i
  3. Major accés a les eines i experiència disponibles en els instituts dels membres del consorci.

Com a tal, aquest projecte permetrà una resposta més oportuna i millor adaptada a les qüestions de risc de les autoritats nacionals i internacionals a la Unió Europea sobre els patògens emergents i reemergents. A més, l’estandardització de dades d’entrada i algoritmes estalviarà temps en la fase de desenvolupament de nous models fets a mida. Finalment, la validació dels models existents i nous augmentarà la credibilitat dels resultats obtinguts, que s’utilitzen per informar els gestors de riscos sobre les prioritats de prevenció, vigilància i control.