Desplegar menú lateral
08/07/2016

L’IRTA i la UC Davis organitzen el Curs Internacional de Reg

L’IRTA i la University of California Davis promouen la primera edició del Curs Internacional de Reg, que se celebrarà entre el 17 i el 21 d’octubre de 2016 a Lleida.

L’objectiu del curs és oferir els elements necessaris pel maneig d’un sistema de reg per tal de maximitzar l’ús eficient de l’aigua. Els cultius creixen sota diferents combinacions de sòl, clima i pràctiques culturals. El curs proporcionarà una guia de principis per fer front als factors ambientals variables.

Tenint en compte els problemes d’escassetat d’aigua a nivell mundial, prendre decisions estratègiques pel que fa al reg s’ha convertit en una prioritat. La formació ha estat dissenyada per tractar en profunditat els cultius fruiters, tot i que la majoria de principis també es poden aplicar a cultius anuals. Va dirigit a professionals i tècnics especialitzats en el maneig, gestió i planificació del reg.

Aquest curs reuneix a un grup de científics, de rellevància internacional, experts en diferents àrees del coneixement relacionades amb el maneig dels cultius i del reg. Es desenvoluparà durant 5 dies i comptarà amb sessions teòriques, exercicis pràctics, demostracions al laboratori, visites a camp i debats.

Els estudiants que facin el curs obtindran els coneixements fonamentals per entendre com l’aigua es mou a través del sòl i la planta, conèixer les necessitats del cultiu i els períodes crítics durant els quals la manca d’aigua pot afectar el creixement i la productivitat de la planta, així com l’aplicació de les noves tecnologies per a optimitzar l’ús i la distribució de l’aigua. El Curs Internacional de Reg s’impartirà a les aules del PCiTAL (Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida), al Parc de Gardeny, i a l’IRTA Fruitcentre. Les inscripcions es poden fer fins el 7 d’octubre a través de www.irrigationcourse.net.

Etiquetes: