La comunitat INNOÀPAT va ser aprovada el 2016 en la primera convocatòria de comunitats RIS3CAT i es va crear amb l’objectiu d’augmentar el nivell d’inversió en R+D+i de les empreses catalanes agroalimentàries, per tal de millorar la seva competitivitat en el mercat, posant en el centre d’aquest procés d’innovació les demandes del consumidor, que reclama productes que contribueixin a un nivell de vida més saludable, així com productes més segurs i respectuosos amb el medi ambient.

IRTA és l’entitat coordinadora de la comunitat RIS3CAT d’alimentació INNOÀPAT i el projecte de coordinació ha estat cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) amb un ajut concedit per ACCIÓ de 168.675,33 €.

 

 

El projecte de coordinació consta de tres paquets de treball consistents en la gestió de la comunitat i seguiment del pla d’actuacions, comunicació i relacions externes i potenciació d’externalitats i transferència.

La missió de la coordinació se centra doncs en la gestió administrativa de la comunitat, actuar com a contacte entre ACCIÓ i la resta de la comunitat i donar suport a les empreses per mantenir-se al dia de les noves tendències. És per aquest motiu que l’equip de coordinació fa difusió d’informació sobre el sector agroalimentari en xarxes socials o a través del correu electrònic i ha elaborat un butlletí d’oportunitats de finançament que es publica quinzenalment, entre d’altres activitats de dinamització de la comunitat com ara organitzar jornades, seminaris o fòrums sobre el sector.

 

Josep M. Monfort presenta INNOÀPAT (Juliol 2016)

1a assemblea general INNOÀPAT (gener 2017) 2a assemblea general INNOÀPAT (febrer 2018)

Projectes de l'INNOÀPAT

PROJECTES

ENTITAT LÍDER

PARTICIPANTS

Q-PORK

Alternatives de millora de la qualitat de la carn de porc i productes derivats

 
  • BOADAS 1880, SA
  • Ramon Ventulà, SA
  • Lenz Instruments, SL
  • Timpolot, SL
  • Enginyeria Informàtica d’Olot, SLU
  • Joaquim Albertí, SA
  • Espuña R&D, SL
  • Noel Alimentaria, SAU
  • Universitat Autònoma de Barcelona
  • Mecàniques Pujolàs, SL
  • Artigas Alimentaria, SAU
  • Corporación Alimentaria Guissona, SA
  • Cárnica Batallé, SA
  • Grupo Alimentario Argal, SA

KETRENOVIN

La biotecnologia com a KET clau en l’obtenció de nous ingredients d’alt valor afegit pel sector agroalimentari català

 
  • BOADAS 1880, SA
  • EURECAT
  • Desmarca Tecnologies, SL
  • Indulleida, SA
  • Manresana de Micobacteriologia, SL
  • Laboratorios Ordesa, SL
  • Preparados aditivos y materias primas, SA
  • Embotits Salgot, SA
  • Unió Corporació Alimentària, SCCL
  • Corporación Alimentaria Guissona, SA

MICROBIOTA

Identificació de nous ingredients moduladors de la microbiota humana i animal fent ús de la biotecnologia industrial, les tecnologies òmiques i les tecnologies de big data

 
  • Creaciones Aromáticas Industriales, SA
  • AB-Biotics, SA
  • Anaxomix Biotech, SL
  • Andrés Pintaluba, SA
  • Blanca From the Pyrenees, SL
  • EURECAT
  • Cuétara, SLU
  • Ibermática, SA
  • La Piara, SAU
  • Unió Corporació Alimentària, SCCL

PERFILS

Aliments amb perfils nutricionals millorats adreçats a poblacions amb requeriments nutricionals específics

 
  • Alimentación y Farmacia, SA
  • Casa Mas Alimentación, SL
  • EURECAT
  • Laboratories Grand Fontaine, SL
  • Universitat Autònoma de Barcelona
  • Sosteca Euroservices, SL
  • DR Healthcare España, SL

SMARTPROD

Nous productes per a la prevenció, noves estratègies vacunals i eines sanitàries per a garantir el subministrament de proteïna animal de qualitat, augmentant la rendibilitat, la competitivitat i la seguretat alimentària

 
  • Inbroll Industries, SL
  • Liderou, SL
  • Miquel Avícola, SA
  • Corporación Alimentaria Guissona, SA
  • Laboratorios Hipra, SA
  • Universitat Autònoma de Barcelona

UMBILICAL

Creació d’una nova línia productiva de vedells amb major vitalitat, menys mortalitat durant la fase lactant, i de proximitat, provinents de granges lleteres locals

 
  • Murucuc, SL
  • Carla Albareda Corbella

AUTENFOOD

Autenticació, traçabilitat i seguretat alimentària dels productes agroalimentaris catalans per una millor detecció del frau alimentari

 
  • Universitat de Barcelona
  • Fundació Bosch i Gimpera
  • Embotits Salgot, SA
  • Mahou, SA
  • Preparados Alimentacios Simat, SL

Contacte

Ens pots seguir al Twitter: @GestorInnoapat 

Si vols formar part de la comunitat i estar informat sobre les tendències del sector agroalimentari, et pots posar en contacte amb nosaltres a través de l’adreça electrònica: nuria.canamasas@irta.cat

Si vols saber-ne més sobre les comunitats RIS3CAT, consultar l’enllaç:

http://www.accio.gencat.cat/ca/serveis/innovacio/innovacio-empresarial-i-rd/comunitats-ris3cat/

Accés a la intranet de la comunitat

(només per a socis)