Desplegar menú lateral

Seguretat Alimentària

 

El programa de Seguretat Alimentària desenvolupa, optimitza i valida protocols per l’anàlisi de riscos químics i biològics. Dóna suport al sector agroalimentari per mitjà de l’avaluació de l’impacte de tecnologies de conservació clàssiques, noves i emergents en la qualitat, seguretat i vida útil dels aliments a través d’estudis de durabilitat, challenge tests i microbiologia predictiva. El programa disposa d’una col·lecció de soques amb interès tecnològic (cultius iniciadors), bioprotector (antilistèria) i funcional (probiòtics).

Els objectius generals d’aquest programa són:

  • Contribuir a la millora de la seguretat alimentària mitjançant estudis de vida útil segura.
  • Millorar les tècniques de detecció tant de patògens alimentaris com de microorganismes d’interès tecnològic, així com de residus i contaminants químics.
  • Aprofundir en el coneixement de l’ecologia microbiana en aliments i en l’estudi de biomarcadors en teixits animals.
  • Estudiar l’efecte de les noves tecnologies de procés i conservació en la fisiologia dels microorganismes i en els contaminants de neoformació en els aliments.
  • Aprofundir en el coneixement de la microbiologia predictiva per dissenyar i validar nous processos.

· Cap de programa: Sara Bover
· Investigadors/es: 6
· Personal de suport: 5
· Centre de treball: IRTA Monells

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

S'ha enviat correctament
No s'ha pogut enviar correctament, prova en un altre moment