Desplegar menú lateral

Cultius Extensius Sostenibles

El programa Cultius Extensius Sostenibles té com a objectiu contribuir al progrés científic i la sostenibilitat econòmica i mediambiental dels agrosistemes basats en les espècies herbàcies de gran cultiu a través de la recerca i la innovació en els àmbits de la millora genètica vegetal i l’agronomia.

Les principals línies de recerca van dirigides a:

  • Comprendre els mecanismes d’adaptació dels cereals als principals estressos abiòtics típics dels ambients mediterranis per tal de poder-los incorporar al nou material vegetal.
  • Desenvolupar noves eines òmiques (genòmiques i fenòmiques) que permetin incrementar l’eficàcia de la millora en l’obtenció de noves varietats més productives, de millor qualitat i més resilients.
  • Incrementar l’eficiència en l’ús dels recursos i estudiar pràctiques de cultiu més eficients i respectuoses amb l’entorn a l’hora que es millora la productivitat.

Una part important de l’activitat es du a terme en concertació amb el sector a través de programes de millora per a l’obtenció de noves varietats de cereals, l’avaluació del comportament de les noves varietats de diversos cultius i la transferència de tecnologia.

 


 

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

S'ha enviat correctament
No s'ha pogut enviar correctament, prova en un altre moment