Desplegar menú lateral
06/07/2018

La taula rodona sobre el futur del vi del Penedès veu necessari establir lligams entre el sector agroalimentari i els de salut, energia i governança

El dijous 14 de juny, es va celebrar a l’Enològica de Vilafranca del Penedès, una jornada on es plantejaven els reptes que presentarà la vitivinicultura a finals del segle XXI i els possibles efectes del canvi climàtic sobre el sector (Enllaç a la notícia completa).

Les intervencions de 7 experts en canvi climàtic, economia, viticultura i enologia, van obrir el debat entre els participants i van establir diverses conclusions:

En primer lloc, que el clima al Penedès, ja és diferent, més sec i càlid del que hi havia en el període 1950-1980, i per tant, el canvi climàtic d’origen antròpic és una realitat palpable al Penedès i ho serà per molt temps. Tanmateix, el canvi climàtic  pot i ha de considerar-se com una palanca de millora i de canvi.

D’altra banda, els experts consideren que és absolutament necessari lligar el sector agroalimentari amb els de la salut (fer un esforç per destactar el que és bo i reduir allò que és menys adequat del vi), l’energia i la governança (la normativa haurà d’adaptar-se a les necessitats reals i canviants del sector).

Finalment, van destacar també, la importantància de seguir estudiant el fenomen, les seves repercussions i estratègies d’adaptació i mitigació, en paral·lel amb l’educació i la formació.

A continuació, podeu veure el document on es recullen de forma completa les idees finals d’aquest debat:

⇓ Descarrega’t el PDF Complet amb les Conclusions de la Jornada