Desplegar menú lateral
Jornada tècnica de referència

XXII Exposició de varietats de préssec i nectarina

Data: 26-07-2018 Ubicació: Gimenells Preu: Gratuït

L’IRTA organitza des de fa més de 20 anys la jornada “Exposició de varietats de préssec i nectarina”, una referència i punt de trobada per a tècnics, productors, viveristes, empreses de subministraments, etc.

El préssec segueix sent l’espècie fruitera més important a Catalunya, en particular a la zona de Lleida. Aquest és el resultat d’una especialització creixent tant en l’estructura de producció com en la postcollita, i demostra la competitivitat i la capacitat d’innovació del sector, que en bona part es deu a la innovació varietal.

Tant és així que actualment Espanya és el país amb el major nombre de programes de millora genètica d’Europa. No obstant això, encara són moltes les noves varietats procedents d’altres països o zones d’Espanya, i per tant segueix sent molt important la selecció rigorosa d’aquest nou material vegetal per tal d’oferir al sector productor la informació contrastada del seu comportament i quines són les varietats de més interès i més ben adaptades.

Aquest any, en el transcurs de la jornada, es presentaran les noves varietats i s’aportarà també informació innovadora com són els nous patrons per als presseguers: el comportament agronòmic, la qualitat del fruit i el seu interès per a futures plantacions.