Desplegar menú lateral
Jornada tècnica

XVII Jornada sobre l’oví i cabrum

Data: 22-02-2018 Ubicació: Os de Balaguer

Des de fa uns anys en la nostra societat hi ha hagut un important canvi en la demanda de productes ramaders, cada cop hi ha més voluntat de consumir productes de més alta qualitat i que garanteixen unes tècniques ramaderes respectuoses amb el medi ambient. Es per això que la producció agrària ecològica va prenent força en el nostre territori. L’objectiu d’aquesta jornada és donar informació sobre les pautes tant legal com tècniques, per transformar la producció convencional del vostre ramat en producció ecològica. 

Programa

9.15 h Inscripcions i lliurament de la documentació

9.30 h Benvinguda i presentació de la jornada

Sr. Ferran de Noguera, director dels ST del DARP a Lleida.

10.00 h Principals requisits i recomanacions per a la conversió de granges d’oví i cabrum a producció ecològica

Sra. Míriam Sellés, Unitat de Producció Agrària Ecològica del DARP.

10.30 h Certificació i control de les explotacions ramaderes d’oví i cabrum

Sr. Oriol Ferrer, tècnic inspector del CCPAE.

11.00 h Pausa

11.30 h Sanitat i teràpies alternatives en producció ecològica d’oví i cabrum

Sra. Raquel Servitja, veterinària i professora de l’EA de Manresa.

12.15 h Producció de xais ecològics: objectius i gestió del ramat

Sr. Just Serra, veterinari i assessor d’oví ecològic.

13.00 h Estratègia productiva de diverses explotacions de producció d’oví i cabrum ecològic

Sr. Xavier Ribera, productor del Pallars Sobirà.

Sr. Gerard Cardona, productor del Pallars Jussà.

Sr. Domènec Punyet, productor de la Noguera.

14.00 h Taula rodona: oferta, demanda i canals de comercialització presents i futurs de la carn d’oví i cabrum ecològica

Representants d’empreses comercialitzadores de carn d’oví i cabrum

14.30 h Torn obert de paraules amb tots els ponents

15.00 h Cloenda de la jornada