Desplegar menú lateral
Jornada tècnica

InnoEspai. Innovacions tècniques en agricultura 2019

Data: 18-03-2019 Ubicació: Mollerussa Preu: Gratuïta

En aquesta nova edició del InnoEspai en el marc de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, el programa compta amb dues xerrades sobre l’aclarida química en pomera. Dos reconeguts investigadors de l’IRTA exposaran les bases per un òptima aclarida química i proporcionaran eines per a la presa de decisions en el moment de l’aclarida.

Com a novetats sectorials, la jornada comptarà amb dues propostes tecnològiques centrades en l’àmbit de la digitalització de la producció fructícola que contribuiran a la competitivitat del sector. D’una banda, es presenta un sistema per estimar la producció i el calibre de la collita en camp basada en anàlisi d’imatge i intel·ligència artificial.

Igualment es presenta l’aplicació guanyadora del darrer concurs Ruralapps del DARP. Aquesta aplicació, amb unes senzilles adaptacions en els sistemes hidràulics, permet convertir qualsevol atomitzador en un aparell “intel·ligent” que optimitzarà l’eficiència de l’aplicació.

Aquesta jornada forma part de les activitats de demostració del projecte FITOGEST (Projecte demostratiu de l’itinerari tècnic per una correcta gestió dels productes fitosanitaris en fruiters) i ‘Eines d’ajuda a la decisió de l’aclarida química de la pomera’ corresponents a l’operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.