Desplegar menú lateral
Jornada tècnica

Evolució i seguiment de la Pesta Porcina Africana (PPA)

Data: 25-09-2019 Ubicació: Bellaterra Preu: Gratuïta

Des de l’any 2007 la pesta porcina africana (PPA) va ser introduïda a Euràsia, iniciant una situació epidemiològica d’alt risc sanitari a Europa. Des de llavors, la PPA s’ha propagat principalment mitjançant senglars infectats a altres regions europees lliures llavors de la malaltia, com ara Bielorússia, Ucraïna, Lituània, Letònia, Polònia, Romania, República Txeca, Hongria i recentment a Bèlgica.

Des de finals del 2018 i en menys d’un any, la malaltia no només es va disseminar per gairebé tot l’enorme territori xinès, sinó que, a més, va saltar fronteres i va afectar greument a països veïns com Mongòlia, Corea del Nord, Vietnam, Cambodja i Laos. Aquest fet fa que la PPA sigui actualment la malaltia del porc amb més repercussió a nivell global tant des d’un punt de vista econòmic com sanitari. L’execució de jornades tècniques s’inclou dins dels plans d’acció de prevenció de malalties.

Considerant l’alt impacte econòmic en els països afectats, així com l’elevat risc que suposa per als països lliures de PPA, amb aquesta jornada es pretén aprofundir en aspectes claus com la importància de la bioseguretat i el diagnòstic, així com l’anàlisi de la ràpida evolució de la malaltia a nivell global.