Desplegar menú lateral
Jornada técnica

El virus del Nil Occidental: tot el que cal saber

Data: 23-11-2018 Ubicació: Caldes de Montbui Preu: Gratuït

El virus del Nil occidental és el virus més estès que es transmet via mosquits abastant un ampli rang geogràfic que inclou regions d’Amèrica, Europa, Àsia, Àfrica i Austràlia. Es manté a la natura en un cicle entre les aus i els mosquits. Nombroses espècies d’aus i mosquits suporten la
seva replicació. Les aus migratòries jugarien un paper important en la seva dispersió. Pot afectar a aus, humans, i cavalls causant una infecció inaparent, malaltia febril, meningitis, encefalitis o inclús la mort. No hi ha vacunes per prevenir o medicaments per tractar el virus del Nil Occidental en humans. Els cavalls i les persones són considerades “cul de sac” de la malaltia i no poden transmetre-la via la picada de mosquit.

El virus del Nil Occidental està circulant per Europa, al 2010 va aparèixer el llinatge 1 a Andalusia on és endèmic i al 2017 es va detectar per primera vegada a la Península, a Catalunya. L’ocurrència d’aquesta malaltia ha incrementat en els darrers anys i és necessari una vigilància eficaç per tal de prevenir-la i controlarla.