Desplegar menú lateral
Jornada tècnica

El paper de la microbiologia predictiva en l’autocontrol a la indústria alimentària

Data: 21-11-2019 Ubicació: Monells Preu: Gratuïta

Actualment la gestió de la seguretat alimentària requereix un enfoc basat en el risc, el que insta als operadors alimentaris a adoptar noves metodologies com la microbiologia predictiva, una disciplina que permet descriure, a través de models matemàtics, la resposta dels microorganismes en funció dels factors intrínsecs i extrínsecs dels aliments i d’aquesta manera poder entendre i predir el seu comportament.

L’ús de la microbiologia predictiva està reconegut en el marc legislatiu actual (e.g. Reglament (UE) 2073/2005). És una aproximació metodològica emergent que la indústria alimentària i l’autoritat competent poden aplicar per avaluar aspectes de seguretat i qualitat microbiològica en les diferents fases de la cadena alimentària, des del disseny o reformulació i processament de productes fins als estudis de vida útil i per tant donar suport a la presa de decisions.

La jornada vol mostrar les aplicacions que ofereixen diferents eines actualment disponibles a través d’exemples pràctics.