Desplegar menú lateral
Jornada tècnica

Comptabilitat ambiental a l’agricultura: bases de dades, modelització, aplicabilitat

Data: 08-06-2018 Ubicació: Barcelona

Un cop societat i polítiques han assumit que cal una quantificació ambiental de l’activitat agrària, cal assegurar-nos que aquesta es farà el més acuradament possible.

En anteriors jornades hem conegut l’existència d’eines i mètodes, més o menys simplificats, per dur a terme aquesta quantificació. Amb aquesta jornada es vol anar una mica més enllà i conèixer el que hi ha darrera d’aquestes eines i mètodes.

En primer lloc, cal tenir una informació el més acurada possible dels “inputs” i “outputs” de la producció. En aquest sentit les bases de dades són de gran ajut. És per això que es vol presentar la iniciativa que s’està fent a França per construir una base de dades del sector agroalimentari.

Com que el que es pretén és calcular les emissions que afectaran el medi ambient, es necessiten metodologies consensuades i com més aproximades a les nostres condicions geogràfiques, millor.

Per últim, cal que el sector, que és qui gestiona i finalment ha de treure profit de les millores, conegui l’aplicabilitat pràctica d’aquesta quantificació.