Desplegar menú lateral
Jornada tècnica

Compostatge en sistema de llit-compost en vaquí de llet

Data: 31-05-2019 Ubicació: Granollers Preu: Gratuïta

En el marc de la 69a edició de la Fira de l’Ascensió celebrem aquesta jornada tècnica on es pretén la transferència del coneixement adquirit per l’experiència pràctica del maneig en sistema de “llit-compost” a l’estació de vacum de Monells, utilitzant diferents materials estructurants com a jaç per les vedelles de reposició, així com a granges de vaquí lleter catalanes i a les granges experimentals de la UAB.

La barreja de material absorbent amb les pròpies dejeccions dels animals resulta una bona combinació que serveix de llit en la zona de descans, alhora que amb una ventilació periòdica també s’inicia un procés de compostatge en els fems, que serà beneficiós per a la seva valorització com a adob orgànic quan s’aporti al camp. Es parlarà d’aspectes com el reconeixement de l’estat de maduració del llit o les característiques de diferents materials absorbents del mercat.

Paral·lelament, tractarem els beneficis des del punt de vista del benestar i salut animal d’aquest sistema.

Aquesta jornada forma part de les activitats de demostració “Estratègies de maneig del llit en granges de boví de llet basades en el concepte “llit-compost””, operació 01.02.01 (transferència tecnològica) del PDR de Catalunya 2014-2020.