Desplegar menú lateral
Jornada tècnica

Cap a una producció hortícola més sostenible

Data: 03-10-2019 Ubicació: Lleida Preu: Gratuïta

La gestió de determinats recursos com ara l’aigua i els fertilitzants, és determinant en la producció hortícola. Els efectes de l’ús irracional d’aquests inputs comporten efectes mediambientals negatius i pot comprometre la pròpia activitat hortícola en una zona.

L’ús d’encoixinats plàstics convencionals és una tècnica amb molts avantatges per l’horticultor però que ha generat un problema greu de residus. Es presenten com a alternativa els encoixinats biodegradables i nous plantejaments pensats per cultius plurianuals. Aquesta jornada pretén difondre:

– Sistemes alternatius per a millorar l’eficiència en l’ús de l’aigua i la depuració dels lixiviats que es generen en sistemes sense sòl (Projecte DEMOCLEANLEACH de l’operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de Desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020).

– Encoixinats biodegradables a través de l’activitat de demostració “Demostració de la viabilitat de l’ús dels encoixinats biodegradables a l’horticultura catalana”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.