Desplegar menú lateral
Seminari tècnic

APLIPOST. Com optimitzar el sistema d’aplicació de fungicides en la postcollita de fruita de pinyol

Data: Del 19-06-2019 al 20-06-2019 Ubicació: Lleida Preu: Gratuïta

A l’actualitat, el desenvolupament de podridures són la principal causa de les pèrdues en la postcollita de fruita de pinyol a la nostra zona. Les estratègies pre-collita per al control d’aquest fong poden arribar a ser insuficients. És per aquest motiu que els tractament postcollita (ja sigui per immersió, dutxa o aplicació fumígena) són necessaris si es vol destinar fruita a conservació, en determinats moments de campanya o si es volen fer exportacions de mitja i llarga distància.

Les matèries actives autoritzades actualment, fludioxonil i pirimetanil, tenen diferent grau d’eficàcia contra els tres patògens principals de fruita de pinyol: Monilinia sp., Rhizopus sp. i Geotrichum sp. Per altra banda, una correcta aplicació és la clau per a una eficàcia òptima. En aquestes sessions demostratives s’explicarà com aconseguir nivells correctes d’eficàcia i quins són els paràmetres que s’han de revisar en els diferents sistemes d’aplicació per assolir els objectius desitjats.

Aquesta activitat forma part de l’activitat de demostració “Com optimitzar el sistema d’aplicació de fungicides en la postcollita de fruita de pinyol – APLIPOST”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s abans del 18 de juny.*

Per a més informació podeu contactar amb l’IRTA Fruitcentre (Sra. Montse Palau, Tel.: 973 032850 (ext. 2541) – A/e: montserrat.palau@irta.cat)

 

*Les places són limitades (20 persones) i es prioritzarà al personal d’empreses hortofructícoles (només una persona per empresa).