Desplegar menú lateral
04/09/2018

28 de setembre, portes obertes a l’IRTA Fruitcentre

 

El proper divendres 28 de setembre l’IRTA Fruitcentre obrirà les seves portes. Serà a la tarda, de 16 a 20h, i esteu tots convidats.

Podreu fer una visita guiada acompanyats/ades dels investigadors/ores de l’IRTA i conèixer les instal·lacions i la recerca que fem als nostres centres. A més, hi hauran tallers oberts per a les famílies on aprendre i descobrir sobre fructicultura, postcollita, o cultiu in vitro (amb la col·laboració del CRAG, el Centre de Recerca en Agrigenòmica), i una exposició de fotografies sobre la recerca i el treball de camp que fem des de l’IRTA.

Els tallers programats són els següents:

  • Cultius in vitro: fer créixer plantes sense terra, sense sol i tancades en pots? Amb quina finalitat? Taller a càrrec del Dr. Ramón Dolcet. En aquest taller aprendrem els aspectes principals del cultiu in vitro de plantes i de les diferents aplicacions d’aquestes tècniques al món de la producció vegetal i la biotecnologia. Seguidament, es farà una part pràctica en la que els visitants podran provar a tallar una planta en condicions asèptiques i introduir‐la en un medi de cultiu per al seu creixement. HORARI: 1a.sessió: 17:00‐17:45h, 2a.sessió: 17:45‐18:30h, 3a.sessió: 18:30‐19:15h , 4a.sessió: 19:15‐20:00h.
  • Tast de diverses varietats de fruites. Taller a càrrec del Dra. Gemma Echeverria. En aquest taller podràs conèixer les propietats que s’avaluen en els tastos de fruites i ho podràs posar en pràctica. HORARI: 1a.sessió: 17:00‐17:45h, 2a.sessió: 17:45‐18:30h, 3a.sessió: 18:30‐19:15h, 4a.sessió: 19:15‐20:00h.
  • Com es calibra la fruita? Activitat a càrrec de la Dra. Georgina Alins. En aquest taller podràs conèixer com funciona una línia calibradora de fruita. HORARI: 1a.sessió: 17:00‐17:45h, 2a.sessió: 17:45‐18:30h, 3a.sessió: 18:30‐19:15h, 4a.sessió: 19:15‐20:00h.
  • Extracció d’ADN de plantes. Activitat a càrrec de la Dra. MºJosé Aranzana. En aquest taller podràs realitzar tu mateix una extracció d’ADN de teixits vegetals i podràs endur‐te’l a casa. HORARI: 1a.sessió: 17:00‐17:45h, 2a.sessió: 17:45‐18:30h, 3a.sessió: 18:30‐19:15h, 4a.sessió: 19:15‐20:00h.
  • Què no es veu a les nostres mans: La importància de la higiene en la preparació dels aliments. Activitat a càrrec de la Dra. Maribel Abadias. HORARI: 1a.sessió: 17:00‐17:45h, 2a.sessió: 17:45‐18:30h, 3a.sessió: 18:30‐19:15h, 4a.sessió: 19:15‐20:00h.
  • Taller d’elaboració de pasta fresca: La pasta és un dels aliments més estesos al mon, però, saps d’on prové? Com s’elabora? Aquest taller l’impartiran Jose Miguel Soriano i Ruben Rufo, del programa de Cultius Extensius Sostenibles.

Tots els tallers són gratuïts però requereixen inscripció prèvia i les places són limitades. Per apuntar-vos-hi, cal que us inscriviu a través del web researchersnight.udl.cat indicant l’opció “Portes obertes a l’IRTA Fruitcentre (inclou tots els tallers)”.

Aquesta activitat forma part de la Nit Europea de la Recerca, organitzada per la Universitat de Lleida, L’Institut Politècnic d’Innovació i Recerca en Sostenibilitat (INSPIRES) i L’Institut de Desenvolupament Social i Territorial (INDEST). La Nit  Europea de la Recerca es dirigeix a persones de totes les edats interessades en conèixer l’impacte dels avenços científics en la vida diària. 

Per més informació podeu visitar la web de researchersnight.udl.cat  o bé, descarregar-vos el programa fent clic aquí.