Irta Web Pública > Català > Recerca i Tecnologia > Noticies > La recerca de l’IRTA per millorar la seguretat alimentària dels productes d’origen animal, al ’30 minuts’ de TV3

 La recerca de l’IRTA per millorar la seguretat alimentària dels productes d’origen animal, al ’30 minuts’ de TV3 

  09/01/2018 

Descripció

 

 
Des dels anys 50 els metges han receptat antibiòtics de forma preventiva, i la gent els ha utilitzat per automedicar-se per tractar el refredat. L’excés en el consum d’aquests fàrmacs ha suposat que els bacteris s’hagin fet resistents i la medicina hagi deixat de tenir efecte. La mortalitat causada per aquests “superbacteris” s’ha disparat en els darrers anys, i cap al 2050 podria ser superior a la causada pel càncer. En ramaderia, l’ús dels antibiòtics i el consum d’aquesta carn ha ajudat a reforçar la resistència dels bacteris. “Per tal d’evitar malalties s’han emprat medicaments que no eren necessaris”, ha explicat la investigadora de l’IRTA al CReSA, Lourdes Migura, al programa ’30 minuts’ de TV3. Els investigadors de l’IRTA treballen en el concepte “One Health”, que posa sobre la taula la necessitat d’enfocar conjuntament la salut humana i l’animal. Al documental també intervé la investigadora de l’IRTA-CRESA Laila Darwich, mostrant la tasca que es fa a la Facultat de Veterinària de la UAB identificant els bacteris a través de l’anàlisi de les mostres dels animals que arriben al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa. Les empreses farmacèutiques han abandonat la recerca de nous antibiòtics que puguin combatre els “superbacteris” perquè no són econòmicament rendibles. Podeu veure el programa sencer en aquest enllaç.

Documents associats amb la notícia