Irta Web Pública > Català > Recerca i Tecnologia > Noticies > L’IRTA obre les seves plantes pilot en tecnologia alimentària a les empreses

 L’IRTA obre les seves plantes pilot en tecnologia alimentària a les empreses 

  04/10/2017 

Descripció

 

 

El servei anomenat IRTALAB vol ser un espai de coinnovació per a les empreses del sector

Les instal·lacions de l’IRTA de Monells compten amb equipaments on crear nous conceptes de producte, fer demostracions d’equipaments i crear notes d’aplicacions de qualsevol ingredient alimentari

IRTALAB és el nou servei de l’IRTA que posa a disposició de fabricants de productes, d’ingredients i tecnologies alimentàries, les seves plantes pilot. L’objectiu és que les empreses disposin d’espais de trobada i diàleg entre clients i tècnics per a poder desenvolupar projectes d’R+D+i.

Les instal·lacions d’IRTALAB es troben a l’IRTA de Monells (Girona), i compten amb equipaments que integren tota la cadena de valor del procés productiu d’aliments. Es tracta d’un centre de noves tecnologies de processat d’aliments de 4.100m2, on els fabricants de tecnologia poden validar i fer demostracions dels seus equips i el fabricants de producte poden fer proves per garantir les inversions i/o validar ingredients, sense haver d’interferir en les seves línies de producció.

IRTALAB vol incrementar la participació de les empreses d’àmbit nacional i internacional en l’ús i aprofitament de les instal·lacions del centre IRTA de Monells com a planta pilot externalitzada. L’objectiu és facilitar la interacció i col·laboració entre els investigadores i membres del departament tècnic de les empreses, potenciant la innovació per accelerar amb garanties la seva arribada al mercat.

Les plantes pilot permeten treballar amb el sector productor de tot tipus d’aliments, i també amb els fabricants i proveïdors de tecnologies i ingredients. Els tècnics de l’IRTA acompanyen en el procés de fer propostes de valor gràcies al desenvolupament de nous processos, l’optimització de tecnologies d’anàlisi i control, la modelització, la simulació, la combinació de tecnologies, les formulacions de producte, la validació tecnològica d’ingredients o la creació de notes d’aplicació.

IRTALAB vol ser una eina de competitivitat industrial del sector alimentari. Una eina pràctica, dinàmica i propera.

 

Planta Pilot - Edifici A

2.500m2 amb 30 espais:

  • 1 Recepció
  • 1 Expedició
  • 2 pre-processos
  • 2 prototips (HPP, Assecador dinàmic)
  • 1 TAC
  • 5 Procesos industrials: HPP, P.Térmicos, RF, MW, QDS, UHT, Packaging, Filtració
  • 2 Laboratoris (análisis físiques i microbiològiques)
  • 1 taller
  • 9 cambres refrigerades
  • 1 Magatzem de secs
  • 6 cambres de congelació
  • 1 Planta de líquids: llet, vegetals, sucs, Spray Dryer
  • 8 assecadors 

Serveis:

  • Connexió eléctrica (220V/380V)
  • Aire sec (7-8 bars)
  • Aigua
  • Vapor
  • Dades

 Planta Pilot - Edificio B

800m2

  • Escorxador i sala de desfer
  • Xarcuteria: càrnia, vegetal, productes del mar
  • Plats preparats
  • Auditori

 

 

Persona de contacte

Jordi Garcia Lorés
Coordinador de Planta IRTAlab
Jordi.garcia.lores@irta.cat 

 

 

Documents associats amb la notícia